Robert Downey Jr: «Είχα τα στοιχεία και τα σημάδια για τον Iron Man»
Hollywood

Robert Downey Jr: «Είχα τα στοιχεία και τα σημάδια για τον Iron Man»

Το 2008 ο Robert Downey Jr γύρισε το πρώτο «Iron Man».

Γυρνώντας μία δεκαετία πίσω στον χρόνο φανταζόταν τότε την αλλαγή που θα έφερναν εκείνη η ταινία και ο συγκεκριμένος ρόλος στη ζωή του αλλά και στο ίδιο το σινεμά;

«Θέλω να με πιστέψετε σε αυτό. Ναι! Το έβλεπα ξεκάθαρα να έρχεται και όχι λόγω κάποιων ιδιαίτερων ικανοτήτων ή κάποιας ξεχωριστής ευφυΐας που διαθέτω. Είχα τα στοιχεία και τα σημάδια που υπήρχαν γύρω από εκείνη την ταινία μου δημιούργησαν τη σιγουριά ότι εδώ συμβαίνει κάτι πραγματικά σπουδαίο. Υπήρχε και το προηγούμενο της επιτυχημένης ανανέωσης του Μπάτμαν και το λανσάρισμα του Σπάιντερμαν και πίστευα ότι το τάιμινγκ ήταν ιδανικό για να γίνει κάτι αντίστοιχο με τον Iron Man»

Τι ακριβώς συμβολίζει για εκείνον ο Iron Man;
«Ο χαρακτήρας που σχεδίασε ο Σταν Λι έχει τις ρίζες του στη γενιά μου. Γεννήθηκε μέσα από το αντιπολεμικό κίνημα του Βιετνάμ, έχει σαφέστατο αντιηρωικό προφίλ και το ανθρώπινο στοιχείο του τονίζεται μέσα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και το στιλ του εκκεντρικού μεγιστάνα που θυμίζει Χάουαρντ Χιουζ. Όλες αυτές οι αντιθέσεις συνθέτουν την προσωπικότητα του Τόνι Σταρκ. Για μένα αυτός ο χαρακτήρας είναι σχεδόν βγαλμένος μέσα από τη μυθολογία ενός επεισοδίου του «Mad men». Οποιος έχει δει τη σειρά καταλαβαίνει απολύτως για τι πράγμα μιλάω. Ο δε εκμοντερνισμός και η τοποθέτηση μέρα είναι απόλυτα εύστοχα, καθώς απηχεί πλήρως την ηθική και πολιτική κρίση της εποχής», λέει στο Documento.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved