Κινδυνεύει με ισόβια ο Χάρβεϊ Γουάινστιν
Hollywood

Κινδυνεύει με ισόβια ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλινουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής τους πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

 

Μετά την απαγγελία νέων κατηγοριών σε βάρος του από τον εισαγγελέα του Μανχάταν για τον βιασμό και τρίτης γυναίκας, ο Χάρβεϊ θα… σαπίσει στη φυλακή.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικού περιεχομένου που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σύμφωνα με τον νομικό κώδικα της Νέας Υόρκης» δήλωσε ο εισαγγελέας, Σάιρους Βανς, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η ποινή που προβλέπεται αρχίζει από φυλάκιση 10 ετών και φτάνει μέχρι ισόβια, ενώ τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται και απηύθυνε έκκληση σε πιθανά άλλα θύματα του.

Από την πλευρά του ο 66χρονος Γουάινστιν, τον οποίο είχαν καταγγείλει στον Τύπο για σεξουαλικές επιθέσεις περισσότερες από 20 γυναίκες, δηλώνει αθώος. Η κατηγορία για επιθέσεις από «σεξουαλικό αρπακτικό» είναι η μοναδική από όσες αντιμετωπίζει ο πρώην μεγαλοπαραγωγός που επισύρουν ισόβια φυλάκιση, σε περίπτωση καταδίκης. Αν αθωωθεί γι' αυτή, αλλά κριθεί ένοχος για βιασμό και κακουργηματική σεξουαλική πράξη, η ποινή που προβλέπεται από τον νόμο είναι φυλάκιση από πέντε ως 25 χρόνια.
Ο δικηγόρος του Γουάινστινν, Μπεν Μπράφμαν, διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του καταλλήλως, διότι δεν του έχει γνωστοποιηθεί η ταυτότητα των γυναικών που έκαναν τις καταγγελίες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved