Σοκάρει η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones: «Παρακαλούσα τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω»
Hollywood

Σοκάρει η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones: «Παρακαλούσα τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω»

Τον Φεβρουάριο του 2011 τα γυρίσματα πρώτου κύκλου του «Game Of Thrones» είχαν ολοκληρωθεί.

Απέμεναν δύο μήνες για πρεμιέρα, ωστόσο η Εμίλια Κλαρκ, εκεί που απολάμβανε τις τελευταίες ημέρες της ξεγνοιασιά της ως παγκοσμίως άγνωστης ηθοποιού, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της άλλαξε τη ζωή.

Οι γιατροί διέγνωσαν ανεύρυσμα αλλά κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν. Η ηθοποιός για πρώτη φορά μετά από χρόνια μίλησε για την περιπέτεια της και μεταξύ άλλων είπε:

«Παρακαλούσα τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω», εξομολογήθηκε, η ίδια σε άρθρο της στο περιοδικό «New Yorker», λίγες εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα του όγδοου και καταληκτικού κύκλου του «Game Of Thrones».

Ηταν η πρώτη φορά που η Βρετανή ηθοποιός αποφάσισε να καταθέσει δημόσια όσα έζησε στα χρόνια της φρενήρους μεταμόρφωσης της από άσημη ηθοποιό σε σταρ. Αν και το 2013 το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «National Enquire» είχε-φέρει στο φως πληροφορίες για τη δεινή κατάσταση της υγείας της Κλαρκ, έπειτα από έναν κύκλο διαψεύσεων, ίσως και με τη μεσολάβηση του κολοσσού ΗΒ0, το θέμα αποσιωπήθηκε. Τώρα ήταν από κάθε άποψη η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει. Οχι μόνο γιατί όσα είχε να πει δεν μπορούν να επηρεάσουν μια πολυδάπανη παραγωγή εκατομμυρίων δολαρίων, ούτε επειδή, όπως έγραψε, έχει χαθεί 100%, αλλά κυρίως επειδή αποφάσισε να ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό δ3ηΐθΥου για την υποστήριξη ασθενών που αναρρώνουν από εγκεφαλικές βλάβες. Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι το θαύμα, προφανώς και θέλει να το δει να επαναλαμβάνεται στους συνανθρώπους της.

Αν κάτι άγχωνε την πρωταγωνίστρια του «Game Of Thrones»όσο διήρκεσε η περιπέτεια της υγείας της, ήταν η πιθανότητα να απολέσει κάποιες από τις μνήμες της. Βέβαια, το μόνο που έχασε, όπως λέει πια χαριτολογώντας, είναι το καλό γούστο της στους άνδρες. Η Κλαρκ δεν έχει μόνο να θυμάται την επαγγελματική κοσμογονία που βίωσε στα χρόνια του ««Game Of Thrones», αλλά και τις συγκυρίες που της υπέδειξαν με έναν τρόπο να ιχνηλατήσει το μονοπάτι της υποκριτικής. Καθοριστικός για την επαγγελματική επιλογή της ήταν ο πατέρας της που εργαζόταν ως ηχολήπτης σε θέατρα του West End. Μπορεί ο ίδιος να απέτρεπε με κάθε τρόπο την κόρη του από το θέαμα, αφού όλοι οι ηθοποιοί που ήξερε ήταν ή νευρωτικοί ή άνεργοι, όμως τα παιδικά βιώματα της Κλαρκ μέσα σε καμαρίνια, πίσω από τις κουΐντες, ανάμεσα σε θεατρικά σκηνικά και κοστούμια είχαν δρομολογήσει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τον επαγγελματικό ρου της. Πέντε χρόνων πρωταγωνίστησε στην πρώτη παράσταση της ζωής της στο σχολείο όπου φοιτούσε. Δεν κατάφερε να βγάλει άχνα, δεν θυμόταν ούτε λέξη από τον ρόλο της,, ωστόσο ένιωθε μια ακατανίκητη ηρεμία και μια δύναμη, μολονότι δεκάδες γονείς και συμμαθητές της την κοιτούσαν αποσβολωμένοι.

Αυτή η οικειότητα που ένιωσε τότε ήταν σημαδιακή για την πορεία της. Εντάξει, έβαλε το χέρι του και ο από μηχανής Θεός. Εκείνος που, για παράδειγμα, απομάκρυνε τη συνάδελφο της Τάμζιν Μέρτσαντ στην οποία είχε δοθεί αρχικά ο ρόλος της Ντενέρις από το «Game Of Thrones» κι έτσι η Θυελλογέννητη ενσαρκώθηκε από την Κλαρκ. Υποδειγματικά. Η οντισιόν που της χάρισε τον ρόλο δεν ήταν εύκολη. Τουναντίον, οι δημιουργοί της σειράς ήταν εξόχως διστακτικοί απέναντι στην άγνωστη, καστανή ηθοποιό. Για να τους πείσει στο τέλος της ακρόασης τους ρώτησε αν υπήρχε κάτι άλλο που θα ήθελαν να δουν από εκείνην. Της ζήτησαν να χορέψει. Τότε, αποφάσισε να μιμηθεί τις κινήσεις ενός ρομπότ. Ηταν η καταλυτική στιγμή που τους έπεισε ότι η -εύχαρις, προσηνής, φιλική, αστεία στην αληθινή ζωή της- Κλαρκ ήταν προορισμένη για να γίνει η -επαναστάτρια, φεμινίστρια, ελευθερώτρια αλλά και αδίστακτη και αιμοσταγής- Καλίσι. Όπως αναφέρει το Gala, προτού ακόμα φύγει από το κτίριο όπου πραγματοποιούνταν η οντισιόν, ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, το ήμισυ του συγγραφικού διδύμου της σειράς, έτρεξε στο κατόπι της για να της μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα. Η Κλαρκ θα τους είναι αιώνια ευγνώμων. Γιατί; Διότι, όπως δήλωσε πέρυσι, «ήταν αρκετά γενναίοι για να προσλάβουν κάποια που το μεγαλύτερο επαγγελματικό επίτευγμα της ως τότε ήταν να υποδύεται τη Χιονάτη σε παιδικά πάρτι». Να λοιπόν που και η Χιονάτη μπορεί να ζει πότε-πότε παραμύθια ως άλλη Σταχτοπούτα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved