Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» βρίσκεται στην Ελλάδα (photos)
PHOTOS

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» βρίσκεται στην Ελλάδα (photos)

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πιο επιτυχημένος «Ιησούς» της μικρής οθόνης, που κάθε Πάσχα καθηλώνει εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές μέσα από τη μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ήρθε στην Ελλάδα.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός ήρθε στη χώρα μας προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη.
Η ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη, για τα γυρίσματα της οποίας βρέθηκε ο Πάουελ στη Σαλαμίνα, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στο νησί του Σαρωνικού.
Δύο εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας, η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, ύστερα από έρευνα που κράτησε χρόνια, συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία, ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στο σελιλόιντ με κάθε λεπτομέρεια.

Η εκπαιδευτικός Βάσω Θεοδωρακοπούλου, μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια selfie με τον 73χρονο Βρετανό ηθοποιό κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς τη Σαλαμίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Ρόμπερτ Πάουελ και Φώτης Κωνσταντινίδης συνδέονται με προσωπική φιλία, ενώ είχαν συνεργαστεί ξανά το 2015.

GALLERY