Κυριακάτικη θεία λειτουργία με… στιλ!
Hollywood

Κυριακάτικη θεία λειτουργία με… στιλ!

Τα δερμάτινα, τα σκισμένα τζιν και τα t-shirts δεν ανήκουν παραδοσιακά στο dress code της κυριακάτικης θείας λειτουργίας.

Χάρη σε μια σειρά από θρησκευόμενους όμως, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Χείλι Μπάλντουιν, η Σελίνα Γκόμεζ και ο Κάνιε Γουέστ, οι εκκλησιαστικοί ναοί έχουν μετατραπεί σε ναούς μόδας και το styling των πιστών έχει υποστεί extreme makeover. «Ο άνθρωποι στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν τη μόδα ως έκφραση της προσωπικότητας τους» αναφέρει ο πάστορας της εκκλησίας C3 Τζος Κέλσι, ο οποίος βγάζει το δικό του κυριακάτικο κήρυγμα με σκισμένο τζιν και t-Shirt . «Νομίζω ότι οι νέοι, άνθρωποι έρχονται εδώ γιατί νιώθουν σαν στο σπίτι τους και αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Ερχονται όπως είναι, και αυτό είναι cool» αναφέρει.

Για του λόγου το αληθές, υπάρχει λογαριασμός στο instragam με την ονομασία PreachersNSneakers με 163.000 followers, ο οποίος καλεί τους πάστορες όλων των πολιτειών να αρχίσουν να φοράνε παπούτσια τύπου Louis Vuitton και Gucci, ενώ η εκκλησία Hillsong, όπου συνηθίζει να πηγαίνει ο Μπίμπερ, διαθέτει e-shop μέσα από το οποίο πουλάει φούτερ, t-shirts και καπέλα με το Ιogo της.

Και ο Κάνιε Γουέστ εκμεταλλεύεται εμπορικά τις κυριακάτικες λειτουργίες που διοργανώνει και στις οποίες μπορεί να παραβρεθεί κανείς μόνο με πρόσκληση. Σε αυτές οι πιστοί, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Κέιτι Περί, φορούν κομμάτια της κολεξιόν του Υeezy για να τραγουδήσουν μαζί με την γκόσπελ χορωδία χριστιανικούς ύμνους, ενώ προσφάτως δημιούργησε και μια σειρά ρούχων εμπνευσμένων από τις λειτουργίες αυτές, με πολύχρωμα prints φράσεων όπως «Εμπιστεύσου τον θεό» και «Άγιο Πνεύμα».

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι οι trendy εκκλησίες έχουν αρχίσει να γίνονται πόλοι έλξης ακόμα και για fashion ή φοιτητές σχεδίου μόδας. Ο Josip Majer, γνωστός Κροάτης fashion blogger ομολογεί ότι η μόδα ήταν αυτή που τον έφερε στο κατώφλι της εκκλησίας C3 στο Γουίλιαμσμπουργκ την περασμένη Κυριακή. «Είχα δει φωτογραφίες και όλα έδειχναν πολύ cool» λέει, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το styling των πιστών, ενώ η 22χρονη φοιτήτρια του Fashion Institute of Technology Τσέλσι Ντέιβις παρατήρησε ότι οι πιστοί της εκκλησίας «φορούσαν ό,τι βλέπουμε στη "Vogue"».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved