Χοακίν Φίνιξ: Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από την μεγάλη επιτυχία του Joker που λίγοι θυμούνται
Hollywood

Χοακίν Φίνιξ: Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από την μεγάλη επιτυχία του Joker που λίγοι θυμούνται

Πολλοί πιστεύουν ότι ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ, φέτος θα καταφέρει να το κερδίσει με την εκπληκτική ερμηνεία του στο «Τζόκερ».

Δηλώνει ευτυχής παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να κάνει πολλές «θυσίες» προκειμένου να προσεγγίσει τον ρόλο του με κάθε λεπτομέρεια και όπως όλα θα δείχνουν οι κόποι του θα ανταμειφθούν με ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Και μπορεί πίσω από την μάσκα του «Joker» να κυριαρχεί ένα πραγματικό χαμόγελο, όμως ακόμη και σήμερα ο Χοακίν Φίνιξ, δεν μπορεί να ξεχάσει την τραγωδία που είχε σημαδέψει την οικογένεια Φίνιξ, όταν το 1993 ο αδερφός του, Φίνιξ κατέρρεε από καρδιακή ανεπάρκεια μέσα στο μπαρ του Τζόνι Ντεπ, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Ο Ρίβερ άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική στην ηλικία των 10 ετών, οπότε και εμφανίστηκε σε διάφορα διαφημιστικά. Εμφανίστηκε σε διαφορετικούς ρόλους, κάνοντας την πρώτη αξιοσημείωτη εμφάνισή του στο θρυλικό Στάσου Πλάι Μου , βασισμένο στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ.

Άρχισε να μεταβαίνει σε πιο ενήλικους ρόλους με την ταινία Τρέχοντας στο Κενό (Running On Empty, 1988), υποδυόμενος τον γιο δυο γονιών φυγάδων που προσπαθεί να κυνηγίσει το όνειρό του, ένας ρόλος που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Ακολούθησε η ταινία το Το δικό μου Αϊντάχο όπου υποδύθηκε ένα ομοφυλόφιλο ζιγκολό που αναζητά τη μητέρα που τον εγκατέλειψε. Ειδικά με τον τελευταίο αυτό ρόλο έλαβε εξαιρετικές κριτικές και επαίνους, που τον οδήγησαν στην νίκη του Κυπέλλου Βόλπι Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, συνοδευόμενο και με το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού από την Εθνική Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.


Έως το θάνατό του, τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου, 1993, ο Φίνιξ φαινόταν ο αντίποδας του στερεότυπου σταρ του Χόλιγουντ.

Τη νύχτα εκείνη κατέρρευσε και πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στο νυχτερινό κέντρο του Johnny Depp, Viper Room , Δυτικά του Χόλιγουντ. Ήταν μόλις 23 ετών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved