Oscars: Εσείς γνωρίζατε από πού πήραν το όνομά τους τα βραβεία; (photos)
Hollywood

Oscars: Εσείς γνωρίζατε από πού πήραν το όνομά τους τα βραβεία; (photos)

Η πρώτη διοργάνωση των βραβείων Oscar πραγματοποιήθηκε το 1929, ενώ το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο έχει 34 εκ. ύψος και ζυγίζει 3.85 κιλά.

Η μορφή του, που θα λέγαμε ότι θυμίζει πανοπλία και κρατά ένα όρθιο ξίφος κατά μήκος της, ανήκει στον Μεξικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Emilio Fernández. Η φιγούρα καρφώνει ένα ξίφος σε μια μπομπίνα με πέντε ακτίνες, μία για κάθε κλάδο της Ακαδημίας. Τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς, τους σεναριογράφους, αλλά και τους τεχνικούς.

Κάθε χρόνο πενήντα χρυσά αγαλματίδια Oscars κατασκευάζονται στο Ιλινόις, από τους Owens & Company, και μόνο μια φορά το πολυτελές υλικό αντικαταστάθηκε από ένα πιο οικονομικό, όπως ο γύψος, κάτι που συνέβη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη απονομή έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» στο Hollywood, ενώ η ιδέα είχε ανακοινωθεί το 1927 από τον Λούις Μπ. Μάγερ κι αυτό γιατί ήθελε να δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού για τις κινηματογραφικές ταινίες.

Η ονομασία

Για την ονομασία του έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, με πολλούς να διεκδικούν μέσα στα χρόνια την ονοματοδοσία.

Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωριές θέλει τη βιβλιοθηκάριο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, Margaret Herrick, το 1934, να υποστηρίζει πως το αγαλματίδιο της θύμιζε τον θείο της, που λεγόταν Oscar κι έτσι τα υπόλοιπα μέλη της Ακαδημίας άρχισαν να το αποκαλούν έτσι.

Η πρώτη, όμως, που διεκδίκησε τον τίτλο της… νονάς ήταν η ηθοποιός, Bette Davis, η οποία σε μια από τις βιογραφίες της ανέφερε πως αποκάλεσε το βραβείο, Oscar, με αφορμή τον σύζυγο της, Harmon Oscar Nelson. Άλλοι, κάνουν λόγο για τον Walt Disney, πίσω στο 1932, και τον θέλουν να αποκαλεί το βραβείο Oscar, όταν και το παρέλαβε, για κάποιον άγνωστο μέχρι τώρα λόγο. Τέλος, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το διάσημο όνομα του αγαλματιδίου ανήκει στον διάσημο, Oscar Wilde.

Η 92η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre, στο Los Angeles, και το gossip-tv θα σας κρατά ενήμερους για όλα όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς!

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε κάποιους από τους stars να κρατούν το αγαλματίδιό τους και να ποζάρουν με αυτό...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved