Γούντι Άλεν: Στην… πυρά η αυτοβιογραφία ενός εκ των σπουδαιότε­ρων κινηματογραφικών δημιουργών
Hollywood

Γούντι Άλεν: Στην… πυρά η αυτοβιογραφία ενός εκ των σπουδαιότε­ρων κινηματογραφικών δημιουργών

Γούντι Άλεν: Αντιδράσεις για την ακύρωση της έκδοσης του βιβλίου του από τον διάσημο εκδοτικό οίκο Hachette

«Η απόφαση της Hachette να ακυρώσει την έκδοση του βι­βλίου του Γούντι Άλεν με ανησυχεί πολύ. Δεν νοιάζομαι για εκείνον, δεν μου καίγεται καρφί για τον κύριο Αλεν. Το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φιμωθεί την επόμενη φορά είναι που με ανησυχεί». Ο Στίβεν Κινγκ, πασίγνωστος συγγραφέας μπεστ σέλερ που έχουν μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο, διατύ­πωσε -καταπώς το συνηθίζει- γλαφυ­ρά την άποψη του στο twitter για την ακύρωση της έκδοσης της αυτοβιο­γραφίας «Apropos of Nothing» του, Γούντι Αλεν.

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας πάνω στο θέμα, για το αν ο Γούντι Αλεν παρενόχλησε σε­ξουαλικά ή όχι τη θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου, όταν ήταν κοριτσάκι, ο αδελφός της Ρόμαν (πασίγνωστος σήμερα δημοσιογράφος, βραβευμένος με Πούλιτζερ χάρη στην αποκαλυπτι­κή ερευνά του για την κουλτούρα των σεξουαλικών επιθέσεων από ισχυρούς άνδρες στη βιομηχανία του θεάματος) και η Μία Φάροου διατείνονται, κό­ντρα στη διπλή έρευνα της Αστυνο­μίας που έκλεισε χωρίς ενoχοποιητικά ευρήματα για τον Αλεν πίσω στη δεκαετία του "90, ότι το πρόβλημα που προέκυψε από τη συμπεριφορά της Hachette είναι ξεκάθαρα αυτό της λογοκρισίας.

Μέσα στα λίγα 24ωρα που μεσο­λάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου για την έκδοση των απομνημονευμάτων στις αρχές Απριλίου μέχρι την υπαναχώρηση της Hachette, έπειτα από ανακοινώ­σεις των Ντίλαν και Ρόμαν Φάροου, αλλά κυρίως έπειτα από την οργισμέ­νη αντίδραση υπαλλήλων του οίκου που αγανάκτησαν στο άκουσμα της είδησης, γίναμε μάρτυρες του δημό­σιου, εικονικού «καψίματος» του βι­βλίου του Γούντι Αλεν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το λαϊκό δι­καστήριο, που στήθηκε ταχύτατα, έσπειρε τον φόβο της φίμωσης στην ελεύθερη έκφραση.

Οι αντιδράσεις σε αυτή την κίνη­ση της Hachette, που είχε επαγγελματικούς δεσμούς με τον Ρόμαν Φά­ροου έχοντας κυκλοφορήσει το επι­τυχημένο βιβλίο του «Catch and kill», ήταν μεμονωμένες. Ανάμεσα τους και αυτή του Στίβεν Κινγκ αλλά και της Βρετανίδας δημοσιογράφου και συγ­γραφέως Τζο Γκλάνβιλ, ειδικής επί θεμάτων λογοκρισίας. Ρεπορτάζ εφη­μερίδων αναφέρουν ότι το βιβλίο θα εκδοθεί στη Γαλλία με την προϋπό­θεση ότι ο Γούντι Αλεν θα παραχω­ρήσει τα δικαιώματα του, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η διαμάχη συνεχίζεται, η υπόληψη του Αλεν έχει τραυματιστεί πολλές φορές δημοσίως και παραμένει

Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που κυκλοφορεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved