Πέθανε σπουδαίος ηθοποιός - Είχε πάρει Χρυσή Σφαίρα (Photos)
Hollywood

Πέθανε σπουδαίος ηθοποιός - Είχε πάρει Χρυσή Σφαίρα (Photos)

Μεγάλο το κενό που αφήνει πίσω του ο ηθοποιός.

Ο κάτοχος των δύο βραβείων Τόνι με καθοριστικές ερμηνείες στις ταινίες 'Tommy Boy", "First Blood" και "Cocoon" αλλά και σημαντικούς ρόλους στα τηλεοπτικά "Δυναστεία" και "Ο Θάνατος του Εμποράκου", πέθανε στο New Haven του Κονέκτικατ σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο λόγος για τον Μπράιαν Ντένεχι, έναν πολύ σπουδαίο ηθοποιό.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο πατέρας μας, ο Μπράιαν, πέθανε χθες το βράδυ από φυσικά αίτια και όχι από τον κορωνοϊό. Σπουδαιότερος από την ίδια τη ζωή, γενναιόδωρος, ένας περήφανος και αφοσιωμένος πατέρας και παππούς», είπε η κόρη του, επίσης ηθοποιός Ελίζαμπεθ Ντένεχι.

Ο ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση και το σινεμά το 1977. Την χρονιά εκείνη εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 10 παραγωγές μεταξύ των οποίων οι "Kojak", "MASH" και "" Lou Grant ".

Το 1982 το προφίλ του ενισχύθηκε μετά την ερμηνεία του στον ρόλο του Teasle, του σαδιστή αρχηγού αστυνομίας της μικρής πόλης με αντίπαλο του τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο "First Blood". Εκτός από το "Cocoon", είχε σημαντικές ερμηνείες στο θρίλερ του 1983 "Gorky Park" και στο "Silverado".

Ο Ντένεχι θεωρούνταν μοναδικός ερμηνευτής των έργων το Ευγένιου Ο' Νιλ.

Υπήρξε πέντε φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy ενώ το 2001 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική μεταφορά «Ο Θάνατος του Εμποράκου».

Δείτε φωτογραφίες του στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved