Η συγκλονιστική ζωή του Tom Hanks! Ο θάνατος της πρώτης γυναίκας του και ο έρωτας με τη Wilson!
Hollywood

Η συγκλονιστική ζωή του Tom Hanks! Ο θάνατος της πρώτης γυναίκας του και ο έρωτας με τη Wilson!

Ένας απολύτως επιτυχημένος ηθοποιός και ευτυχισμένος από το δεύτερο γάμο του με την επίσης ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον. Η παιδική ζωή του Τομ Χανκς, όπως, ήταν ένα δράμα. Και η σεξουαλική ζωή του, μέχρι να γνωρίσει τη Γουίλσον, άλλο ένα!

 

Στην παιδική ηλικία του υπέφερε από μονα­ξιά. Η οικογένειά του μετακόμισε 7 φορές μέσα σε 8 χρόνια δημιουργώντας του πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τον οδήγησαν να χρειαστεί ως ενήλικας θεραπεία για να επι­λύσει την έλλειψη σεξουαλικής εμπιστοσύνης που είχε προς τον εαυτό του και να πάψει να νιώθει «νεκρός από τα πόδια και πάνω».

«Για πολλά χρόνια δεν είχα καμία σεξουαλική εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, για χρόνια ήμουν μόνος», γράφει ο βιογράφος Γκάβιν Έντουαρντς στα απομνημονεύματα του Τομ Χανκς «The World According to Tom Hanks», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Grand Central Publishing. «Ήμουν νεκρός με τις γυναίκες στο γυμνάσιο. Ήμουν λίγο πολύ γελοίος και πολύ μανιακός» αναφέρει o Έvτουαρντς, μεταφέροντας λεγόμενα του Χανκς.

Έπρεπε να γνωρίσει την ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον για να αλλάξει η ζωή του. Σύμφωνα με τον Χανκς, η Γουίλσον τον έσωσε σεξουαλικά, με την αγάπη της. Μάλιστα, τον απελευθέρωσε τόσο πολύ, που πλέον είναι... επιδειξίας.

Το πρώτο Όσκαρ
Ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος έχει λατρεία για την Ελλάδα, είχε κερδίσει το πρώτο του όσκαρ Καλύτερου ηθοποιού το 1994 για την ταινία Philadelphia και έναν χρόνο μετά κατέκτησε και το δεύτερο στην ίδια κατηγορία για την ταινία Forrest Gump.

«Ο Χανκς πλέον κυκλοφορεί στα δωμάτια των ξενοδοχείων γυμνός», γράφει ο συγγραφέας. Είναι κάτι που δημιουργεί στον ηθοποιό μια αίσθηση ανωνυμίας (σημ. κάτι το οποίο προφανώς αποζη­τά) αλλά ταυτοχρόνως και δύναμης.

Οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του, Μπαντ, ένας σεφ σε αίθουσες δεξιώσεων, πήρε τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του (ανάμεσά τους και ο Τομ) και μετακόμισε στο Ρίο της Νεβάδας, αφήνοντας το μικρότερο γιο του με την πρώην σύζυγό του, Τζάνετ. Ο πατέρας του πήρε επισήμως διαζύγιο στη Μέκκα του τζόγου και παντρεύτηκε 4 μέρες αργότερα.

«Ήμουν μόλις 5 ετών όταν αρχίσαμε να μετακομίζουμε. Απλώς ένιωθα μοναξιά. Ένιω­θα εγκαταλελειμμένος στο σκοτάδι» λέει ο Τομ. «Ουδείς σου λέει το γιατί, απλά: “Μάζεψε τις βαλίτσες σου, πάρε τα πράγματα που θέλεις και βάλ’ τα στο πορ τμπαγκάζ”».

Ο δεύτερος γάμος του πατέρα του διάρκεσε μόλις 2 χρόνια και σύντομα μάζεψε πάλι τα πράγματά του και μετακόμισε στη βόρεια Καλιφόρνια, πιο κοντά στη μητέρα του, που ζούσε με το μικρότερο αδελφό του, Τζίμι. Ο πατέρας του δούλευε μέχρι αργά, γι' αυτό και τα παιδιά αναγκά­ζονταν να μαγειρεύουν για να φάνε -κυρίως σούπα ντομάτας και κατεψυγμένο αρακά.

Όταν ο Τομ δεν ήταν στο σχολείο, έβλεπε τηλεόραση. Αγαπούσε τον Μπάτμαν, το «Star Trek» και το «Brady Bunch»: «Ήξερα τι ώρα ήταν από αυτό που έδειχνε στην τηλεόραση». Αλλά ο πατέρας του παντρεύτηκε για τρίτη φορά μία σερβιτόρα σε κινέζικο εστιατόριο. Πλέον, καθισμένος σε ένα τραπέζι και τρώγοντας κινέζικο φαγητό, ο Τομ πείραζε τον αδελφό του και ο Λάρι έκανε αστεία σχόλια, που την επόμενη μέρα ο ηθοποιός τα επαναλάμβανε στο σχολείο. Του άρεσε να λέει αστεία -ήταν ένας τρόπος για να κερδίζει την προσοχή.

Ο Xανκς διάβασε πολλά βιβλία και είδε πολλές ταινίες, αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν υποκατάστατο μιας ζεστής, αγαπημένης οικογένειας, γι’ αυτό και στράφηκε στο θεό και έγινε μέλος της ομάδας νεολαίας της Εκκλησίας του Πρώτου Συμφώνου. Δέχθηκε τον Ιησού Χριστό ως σωτήρα του και oρκίστηκε τη ζωή του στον Χριστό.

Το μεγάλο όνειρό του

Για να κερδίσει χρήματα, ο Χανκς εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο «Oakland Hilton», όπου είδε από κοντά διασημότητες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, με τα γυμνά κορίτσια του στην πισίνα. Οι μέτριοι βαθμοί του του επέτρεψαν να φοιτήσει στο «Chabot», ένα κολέγιο της κοινότητας στο Χέιγουορντ της Καλιφόρνια. «Τον δέχθηκαν επειδή δέχο­νταν τους πάντες» γράφει ο συγγραφέας.

Τα όνειρά του για την ηθοποιία ξεκίνησαν όταν ήταν στο κολέγιο και έγραψε ένα γράμμα στον Τζορτζ Ρόι Χιλ, που σκηνοθετούσε τις ταινίες «The Sting and Butch Cassidy» και« Sundance Kid», και του πρότεινε να του δώσει ένα ρόλο.

Ο Χιλ ήταν θείος ενός συμμαθητή του. Ο σκηνοθέτης απάντησε και του πρότεινε να υποδυθεί ένα φοιτητή, που, καθώς πηγαίνει στο πα­νεπιστήμιο, πέφτει πάνω στο αυτοκίνητό του. Οι κινηματογραφικές σπουδές και τα μαθήματα θεάτρου έδωσαν στον Xάνκς μια κατεύθυνση στη ζωή του και μετακόμισε στην πολιτεία Καλ του Σακραμέντο.

Εκεί ερωτεύτηκε τη Σούζαν Ντίλινγχαμ, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Σαμάνθα Λιούις και σύντομα ήρθε ένα μωρό. Η Λιούις πέθανε από καρκίνο των οστών το 2002.

Το νεαρό ζευγάρι μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με κατσαρίδες στο Μανχάταν το 1978, όπου ο νεαρός ηθοποιός δεν κατάφερε να βρει ούτε μια δουλειά σε τηλεόραση, διαφημίσεις ή σαπουνόπερες.

Η γνωριμία με τη Γουίλσον

Όταν το ABC άρχισε ένα πρόγραμμα αναζήτησης ταλέντων και νεαρών ηθοποιών, ο Χανκς έκανε ό,τι μπορούσε για να πάει στο Λος Άντζελες για μια συνάντηση με το δίκτυο. Εκεί υπέγραψε συμφωνία για ένα χρόνο, με μισθό 50.000 δολάρια.

Ακολούθησε το κάστινγκ για το «Bosom Buddies» και αυτή ήταν η αρχή για τη μακροχρόνια καριέρα του και τη γνωριμία του με τη γοητευτική ηθοποιό του σόου, Ρίτα Γουίλσον.

Ο γάμος του Xάνκς με τη Λιούις είχε διαλυθεί όταν ο ηθοποιός πήγε στο Μεξικό το 1984 για να γυ­ρίσει την ταινία «Εθελοντές», με τη Ρίτα Γουίλσον ως συμπρωταγωνίστρια. Η φιλία μετατράπηκε σε αγάπη και το μεγάλο πάθος της ζωής του. «Η Ρίτα κι εγώ απλώς κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον κι αυτό ήταν» λέει ο Χανκς.

Ο Χανκς πρωταγωνίστησε σε 14 ταινίες τη «χρυ­σή» δεκαετία του, από το 1992 έως το 2002, και όλες έγιναν επιτυχίες. Ξαναέγραφε κάθε κομμάτι που έπαιζε και έκοβε διαλόγους που δεν του ακούγονταν καλοί.

Έδειχνε απολύτως ήρεμος, αλλά ο γιος του, Κόλιν, λέει πως ο πατέρας του είναι ευέξαπτος και μπο­ρεί να γίνει άνθρωπος των σπηλαίων και να φωνάξει στον υπολογιστή όταν κάτι πάει στραβά ή να σπά­σει το τηλέφωνό του.

Η επιτυχία άρχισε να φέρνει μεγάλα προνό­μια και ο Χανκς απολάμβανε τις διακοπές του με τον Mπρους Σπρίνγκστιν και τον Μπαρόκ Ομπάμα, ενώ περνά τον χρόνο του με τον Ντεβιντ Γκέφεν στο πολυτελέστα­το σκάφος του.

Προσπαθεί να είναι ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά του και να μην είναι υπερβολικός -πράγμα που σημαίνει ότι δεν αγοράζει το δικό του σκάφος και ζει σε ένα σχετικά «μέτριο» σπίτι.

Ο Κόλιν, ο πρώτος γιος του, επέλεξε να γίνει ηθοποιός με τις ξεχωριστές οδηγίες που ακολούθησε ο πατέρας του -να εμφανίζεσαι στην ώρα σου, να θυμάσαι τις ατάκες σου και να είσαι προετοιμασμένος να δουλέψεις. Ο Τσέστερ, ο γιος του με τη Ρίτα, προσπάθησε να κάνει καριέρα ως ράπερ, αλλά άρχισε την πώληση και την κατανάλωση ναρκωτικών. Το 2015 μπήκε σε κλινική αποτοξί­νωσης για ναρκωτικά και αλκοόλ. Η απάντηση του Τομ ήταν: «Ως γονιός, αγαπάς τα παιδιά σου άνευ όρων».

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, ο Τομ ανακάλυψε πως είχε διαβήτη τύπου 2, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της κατανάλωσης έτοιμου φα­γητού για δεκαετίες, όπως πίστευε. «Ήμουν ηλίθιος. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να το αποφύγω, αφαιρώντας τα ψωμάκια από το μπέργκερ μου». Διαγνωσμένη με καρκίνο του μαστού η Ρίτα έκανε διπλή μαστεκτομή.

Αυτό το γνωρίζατε;

  • Ο Χανκς συνδέεται μακρινά με τον Αβραάμ Λίνκολν, μέσω της μητέρας του Λίνκολν, Νάνσι Χανκς, γράφει ο Έντουαρντς.
  • Είναι παιδικός φίλος με τον τραγουδιστή Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος μάλιστα έγρα­ψε και το «The Streets of Philadelphia» για την ίδια ταινία.
  • Είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και υπο­στηρίζει με πάθος την αγγλική ομάδα Αστόν Βίλα. Μάλιστα, κάνει πολύ καλές προβλέψεις, κερδίζοντας στοιχήματα.
  • Πριν παντρευτεί τη Ρίτα Γουίλσον, το 1988, βαφτίστηκε χριστιανός Ορθόδοξος, για να ικανοποιήσει την οικογένεια της καλής του.

Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, δούλευε σε ξενοδοχεία μεταφέροντας τις αποσκευές διαφόρων επωνύμων, μεταξύ των οποίων η Σερ.

Συλλέκτης... γραφομηχανών!
Μαζεύει γραφομηχανές χωρίς να ξέρει ξεκάθαρα τον λόγο που το κάνει!
  • Είναι μανιώδης συλλέκτης γραφομηχανών και έχει μια πλούσια συλλογή από το 1978, που την ξεκίνησε, όπως ο ίδιος λέει, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved