O κορονοϊος «χτύπησε» και τα Όσκαρ! Έτσι θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά – Όλες οι αλλαγές
Hollywood

O κορονοϊος «χτύπησε» και τα Όσκαρ! Έτσι θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά – Όλες οι αλλαγές

Η επέλαση του κορονοϊού «χτύπησε» και τα Όσκαρ με την ακαδημία να κάνει ανακοινώσεις με αλλαγές στους κανονισμούς, καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες παραμένουν κλειστές, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Για την 93η Απονομή το 2021 τα πράγματα αλλάζουν.

Με τους μέχρι σήμερα κανόνες για να είναι μια ταινία υποψήφια για κάποιο Όσκαρ, θα έπρεπε να έχει προβληθεί τουλάχιστον για επτά συνεχόμενες μέρες, τρεις φορές καθημερινά σε έναν κινηματογράφο του Λος Άντζελες.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, οι υποψήφιες ταινίες μπορούν να έχουν προβληθεί και διαδικτυακά ή σε online πλατφόρμες, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν ένα σχέδιο διανομής σε κινηματογραφικές αίθουσες.


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ακαδημίας αναφέρει πως «είναι άδικο να τιμωρήσουμε εταιρείες και κινηματογραφιστές που ένιωθαν ή νιώθουν την ανάγκη, για οικονομικούς ή άλλους λόγους, να παρουσιάσουν το έργο τους στον κόσμο πριν την επιστροφή στις παραδοσιακές κινηματογραφικές αίθουσες». Έτσι, ταινίες οι όποιες έκαναν προβολές στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι, του Σικάγο, της Ατλάντα και του Όρμου του Σαν Φρανσίσκο, δηλαδή εκτός του Λος Άντζελες, θα μπορούν να συμπεριληφθούν στις υποψηφιότητες.

Ανακοινώθηκε επιπλέον η συγχώνευση των βραβείων καλύτερου μοντάζ ήχου και καλύτερου μιξάζ ήχου σε μια κατηγορία, που ονομάζεται βραβείο καλύτερου ήχου, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των κατηγοριών σε 23.

Επίσης τα φεστιβάλ κινηματογράφου που επηρεάστηκαν από την πανδημία, έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν ταινίες στο κοινό, μέσω πληρωμής ή με είσοδο με κωδικό. Αυτό δεν θα επηρεάσει μια ταινία να είναι υποψήφια για τα βραβεία του αμερικανικού κινηματογράφου, αρκεί να αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε μέρος του προγραμματισμού της συγκεκριμένης διοργάνωσης.


Αναμένεται να ακολουθήσουν αλλαγές και στους κανονισμούς που αφορούν στις Χρυσές Σφαίρες που θα προβούν σε ανακοινώσεις τον Ιούλιο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved