Διάσημοι που ασπάστηκαν τον βιγκανισμό
Hollywood

Διάσημοι που ασπάστηκαν τον βιγκανισμό

Ο σεβασμός στα ζώα, τα παιδικά τους βιώματα και η θωράκιση της υγείας τους είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν πολλούς celebrities στο να ασπαστούν τον βιγκανισμό και να υιοθετήσουν την ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά και το μέλι.

Η διάσημη σταρ της ποπ Μάιλι Σάιρους είναι γνωστή για την προώθηση του βίγκαν κινήματος και έχει χαρακτηριστεί ως «veganest-vegan to ever vegam».

Αγαπά όλα τα ζώα, ωστόσο αφορμή για να γίνει βίγκαν το 2014 ήταν όταν μια ομάδα κογιότ σκότωσε τον αγαπημένο της σκύλο. Πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram ανέβασε ένα ποστ απευθυνόμενη στα 83 εκατομμύρια των ακολούθων της, λέγοντας τα εξής: «Δεν μπορείτε να πείτε ότι νοιάζεστε για τα ζώα, εάν τα τρώτε».

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν ήταν χορτοφάγος από τα εννέα της χρόνια και βίγκαν από τα 11 της.

Ολα ξεκίνησαν επειδή ένιωθε κοντά στα ζώα, οπότε ήταν λογικό να μην τρώει κρέας καθώς μεγάλωνε. Ελπίζοντας να διαδώσει το μήνυμα της στις μάζες, η Νάταλι, η οποία έχει τη δική της βίγκαν σειρά παπουτσιών και αρνείται να φορέσει δέρμα, δημιούργησε και διηγήθηκε το ντοκιμαντέρ του 2017 «Eating animals» για να δείξει στους θεατές τους χώρους εκτροφής ζώων στα εργοστάσια της Αμερικής.

Η Μπιγιονσέ, από την άλλη, αποκάλυψε ότι δοκίμασε τη βίγκαν διατροφή με τον σύζυγο της Τζέι Ζι, το 2013, και από τότε συνέχισαν να την ακολουθούν.

Την ίδια χρονιά η τραγουδίστρια-ηθοποιός Αριάνα Γκράντε δεσμεύτηκε να γίνει «100% vegan». Σε συνέντευξη της εξήγησε χαριτολογώντας ότι έγινε βίγκαν γιατί αγαπά τα ζώα περισσότερο απ' ό,τι αγαπά τους περισσότερους ανθρώπους.

Η ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν είναι βίγκαν από το 2007 και χορτοφάγος εδώ και 15 χρόνια. «Ενας φίλος μου είχε ένα πρόγραμμα παράδοσης φαγητού για βίγκαν δύο εβδομάδων που δεν θα χρησιμοποιούσε, γι' αυτό το χρησιμοποίησα εγώ.

Αμέσως είχα περισσότερη ενέργεια απ' ό,τι είχα ποτέ στη ζωή μου. Είπα εντάξει, θα ακούσω το σώμα μου τώρα» δήλωσε ερωτηθείσα για τον βιγκανισμό.

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής Χοακίν Φίνιξ έχει επιλέξει την αυστηρή χορτοφαγία από την ηλικία των 3 ετών. Είναι πρέσβης της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα, ΡΕΤΑ.

Εχει δηλώσει ότι έχει μια ζωντανή ανάμνηση πως βρίσκεται για ψάρεμα με την οικογένεια του και ότι τρομοκρατήθηκε όταν συνειδητοποίησε πως σκότωσαν τα ψάρια.

Η Μισέλ Φάιφερ αποκάλυψε ότι είπε «ναι» στον βιγκανισμό για λόγους υγείας, αλλά και για να διατηρήσει πιο σφριγηλό το δέρμα της, ενώ η σταρ του «Grey’s Anatomy» Ελεν Πομπέο παραδέχθηκε ότι αυτή και ολόκληρη η οικογένεια της έγιναν βίγκαν προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Ο αστέρας του «Game of Thrones» Πίτερ Ντίνκλατζ ήταν χορτοφάγος από την παιδική του ηλικία και πριν από λίγα χρόνια επέλεξε τη μετάβαση στον βιγκανισμό. Ο Ντίνκλατζ είναι επίσης πρεσβευτής της οργάνωσης Cruetly Free International που αγωνίζεται γιο τον τερματισμό των πειραμάτων σε ζώα παγκοσμίως.

Και η Καναδή ηθοποιός Ελεν Πέιτζ είναι μακροχρόνια ακτιβίστρια που εργάζεται για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Συχνά-πυκνά μάλιστα μοιράζεται τις σκέψεις της για τον βιγκανισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ηθοποιός Γούνχι Χάρελσον είναι βίγκαν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και ο Τόμπι Μαγκουάιρ έγινε χορτοφάγος το 1992 και βίγκαν το 2009. Είπε ότι η εγκατάλειψη κρέατος ήταν εύκολη υπόθεση: «Δεν είχα ποτέ καμία επιθυμία να φάω κρέας. Στην πραγματικότητα, όταν ήμουν παιδί, μου ήταν πολύ δύσκολο να τρώω κρέας».

Πηγή tv έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved