Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Έξι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις
Hollywood

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Έξι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Από τη μεγάλη οθόνη έχουν περάσει μερικές πραγματικά σπαρακτικές ιστορίες ανθρώπων με AIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τις ταινίες που δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τον ιό του AIDS.

Philadelphia


Η ταινία Φιλαδέλφεια είναι αμερικανική δραματική δικαστική ταινία παραγωγής 1993 σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι και σε σενάριο του Ρον Ναϊσγουάνερ. Η ταινία είναι μία από τις πρώτες mainstream ταινίες του Χόλιγουντ που μίλησαν ανοιχτά και σοβαρά για το AIDS. Η ταινία Φιλαδέλφεια κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 24 Δεκεμβρίου 1993. Απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 206,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Χανκς και Καλύτερου Τραγουδιού για το "Streets of Philadelphia" του Μπρους Σπρίνγκστιν.


The Hours


Βασισμένο στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο του Michael Cunningham, το αριστουργηματικό ‘The Hours’ του Stephen Daldry παρακολουθεί πώς το ‘Mrs Dalloway’ της Virginia Woolf επηρεάζει τις ζωές τριών γυναικών (Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore) που ζουν σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Η γυναίκα που ενσαρκώνει η Meryl Streep προετοιμάζει ένα πάρτυ για έναν στενό της φίλο -ποιητή και συγγραφέα- που έχει AIDS, ο οποίος είναι να παραλάβει (την ημέρα που εκτυλίσσεται η ιστορία) ένα τιμητικό βραβείο για την καριέρα του…


3 Needles


Οι ιστορίες τριών ανθρώπων σε τρεις διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική και την Κίνα. Μια μολυσμένη βελόνα που σκορπά το θάνατο σε ένα Κινέζικο χωριό. Το φιλμ του Thom Fitzerald -στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Olympia Dukakis, η Lucy Liu, η Chloë Sevigny και η Sandra Oh- είχε κάνει πρεμιέρα τo 2006 στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης MoMa την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.


Dallas Buyers Club


Ο Matthew McConaughey χρειάστηκε να χάσει σχεδόν είκοσι κιλά προκειμένου να ενσαρκώσει τον Ron Woodroof, έναν φορέα HIV που αποφασίζει να μεταφέρει λαθραία φάρμακα στην Αμερική από το Μεξικό, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τον ίδιο αλλά και άλλους.


120 χτύποι το λεπτό

Η ταινία διαδραματίζεται στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η γαλλική Act Up, στα πρώτα μόλις χρόνια της δημιουργίας της, κορυφώνει τις δράσεις της, ενημερώνοντας για τον ιό του AIDS και απαιτώντας από την κυβέρνηση και τις φαρμακευτικές εταιρίες να επισπεύσουν τις δοκιμές για τα φάρμακα που θα μπορούσαν να σταματήσουν την ιλιγγιώδη θανατηφόρα διαδρομή του ιού


Bohemian Rhapsody


Η ταινία αναφέρεται στην άνοδο του συγκροτήματος, στην περίοδο που ο Μέρκιουρι επιχείρησε να κάνει σόλο καριέρα και στην αναζωογόνηση της μπάντας στο «Live Aid» του 1985. Παράλληλα, αναφέρεται στη διάγνωση του Μέρκιουρι με AIDS.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved