Όσκαρ 2021: Βραβείο καλύτερης ταινίας! Ποια κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο;
Hollywood

Όσκαρ 2021: Βραβείο καλύτερης ταινίας! Ποια κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο;

Όσκαρ 2021: Με τη μία ταινία να θεωρείται καλύτερη από την άλλη στη συγκεκριμένη κορυφαία και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κατηγορία, αυτή του Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, η Ακαδημία μάλλον δυσκολεύτηκε να αποφασίσει ποια θα έπαιρνε το πολυπόθητο αγαλματίδιο. 

Μεγάλο φαβορί μέχρι και τη βραδιά διεξαγωγής των Όσκαρ, ήταν το Nomadland με πρωταγωνίστρια την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που υποδύεται μια γυναίκα στα εξήντα, η οποία αφού έχασε τα πάντα στην οικονομική κρίση πλέον ζει σα νομάδα, ταξιδεύοντας στην αμερικανική Δύση.

Με πολλά όπλα στη φαρέτρα του όμως "κατέβαινε" στον στίβο των Όσκαρ και η ταινία "The Father" με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς o οποίος υποδύεται έναν ηλικιωμένο ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη γεροντική ανία.

Δείτε παρακάτω τις υποψηφιότητες:

Καλύτερης Ταινίας

“The Father”
“Judas and the Black Messiah”
“Mank”
“Minari”
“Nomadland”
“Promising Young Woman”

“Sound of Metal”
“The Trial of the Chicago 7”

Ποια ταινία όμως κέρδισε τελικά το πολυπόθητο βραβείο; Δείτε στην παρακάτω gallery:

Στατιστικά στην ιστορία των Όσκαρ:

Οι πιο πολυβραβευμένες ταινίες στην ιστορία των Όσκαρ ήταν το Ben-Hur, ο Τιτανικός και ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του βασιλιά. Όλες οι παραπάνω ταινίες κατέκτησαν από 11 αγαλματίδια. Οι ταινίες με με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Όσκαρ (συνολικά 14) ήταν το All about η Eve, ο Τιτανικός και το La La Land. Η τελευταία ταινία είναι η μοναδική από τις τρεις παραπάνω που έχασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved