Όσκαρ 2021: Άρωμα... γυναίκας στο Βραβείο Σκηνοθεσίας φέτος; And the winner is...
Hollywood

Όσκαρ 2021: Άρωμα... γυναίκας στο Βραβείο Σκηνοθεσίας φέτος; And the winner is...

Όσκαρ 2021: Φέτος ήταν ξεχωριστή η χρονιά για τα βραβεία κυρίως γιατί για πρώτη φορά στην κατηγορία υποψηφιοτήτων καλύτερης σκηνοθεσίας ήταν υποψήφιες δύο γυναίκες. 

Αν σκεφτεί κανείς πως στο παρελθόν στην ιστορία του θεσμού έχουν υπάρξει μόνο πέντε υποψηφιότητες γυναικών στη συγκεκριμένη κατηγορία και μόλις μία νικήτρια (Το 2010 κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο η Kathryn Bigelow για την ταινία “The Hurt Locker”) τότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό γίνεται αυτομάτως, το έτσι και αλλιώς περιζήτητο βραβείο σκηνοθεσίας.

Οι υποψηφιότητες φέτος ήταν οι εξής:

Κλόι Ζάο για το «Nomadland»
Ντέιβιντ Φίντσερ για το «Mank»
Έμεραλντ Φένελ για το «Promising Young Woman»
Λι Αϊζακ Τσουνγκ για το «Minari»
Τόμας Βίντερμπεργκ για το «Άσπρο Πάτο»

Δείτε στην παρακάτω gallery ποιος υποψήφιος κέρδισε τελικά το πολυπόθητο αγαλματίδιο:

Στατιστικά για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας:

Ο John Ford έχει τις περισσότερες νίκες στη συγκεκριμένη κατηγορία που φτάνουν τα τέσσερα αγαλματίδια. Ακολουθούν οι Frank Capra and William Wyler με τρία βραβεία Όσκαρ.

Ο Wyler έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλο σκηνοθέτη με 12, ενώ ο Μάρτιν Σκορτσέζε ακολουθεί με εννέα υποψηφιότητες. Ο Clint Eastwood είναι ο γηραιότερος νικητής Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού αφού κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο στα 74 χρόνια του για την ταινία “Million Dollar Baby” το 2004.

Ο γηραιότερος υποψήφιος στην κατηγορία ήταν ο John Huston στα 79 του χρόνια ενώ νεότερος νικητής του συγκεκριμένου βραβείού υπήρξε στα 32 του χρόνια ο Damien Chazelle το 2016 για την ταινία La La Land. Νεότερος υποψήφιος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν ο John Singleton αφού ήταν μόλις 24 χρονών όταν διεκδίκησε το συγκεκριμένο Όσκαρ για την ταινία “Boyz N in the Hood.” (1991).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved