Όσκαρ 2021: Τα βραβεία σε... νούμερα! Για να μη σας πιάσουν... αδιάβαστους!
Hollywood

Όσκαρ 2021: Τα βραβεία σε... νούμερα! Για να μη σας πιάσουν... αδιάβαστους!

Όσκαρ 2021: Μπορεί η βραδιά απονομής των Όσκαρ να είναι η πιο λαμπερή όλου του χρόνου και ο κόσμος του κινηματογράφου και του θεάματος να την περιμένει πώς και πώς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα γνωρίζουμε όλα γι' αυτήν ή το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο...

Αλήθεια, γνωρίζετε πώς ξεκίνησε αυτός ο θεσμός, πότε διεξήχθη για πρώτη φορά και ποιος ήταν ο πρώτος ηθοποιός που κράτησε ένα χρυσό Όσκαρ στα χέρια του; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε τα πάντα...

Λίγο καιρό αφότου η Ακαδημία Τεχνών και επιστημών, το 1927, στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησε έναν νέο θεσμό για την 7η Τέχνη, διοργανώθηκε ένα λαμπερό event με δείπνο στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Biltmore στο Λος Άντζελες προκειμένου να οριστεί το καταστατικό της διοργάνωσης για την απονομή βραβείων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν εκείνο το βράδυ ήταν και το πώς θα μπορούσαν να τιμηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με το χώρο του κινηματογράφου.

Κάπως έτσι συμφώνησαν να διεξάγεται κάθε χρόνο μία βραδιά απονομής βραβείων που θα ήταν πάντα ξεχωριστή. Προσλήφθηκε λοιπόν ο καλλιτέχνης George Stanley για να φιλοτεχνήσει ένα ξεχωριστό βραβείο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ.

Η πρώτη βραδιά απονομής των βραβείων αυτών διεξήχθη στις 16 Μαΐου του 1929 στο Hollywood Roosevelt Hotel όπου δόθηκαν πάνω από 3000 αγαλματίδια. Μετά από αυτό ορίστηκε να δίνονται κάθε Γενάρη χρυσά αγαλματίδια για τους κορυφαίους του κινηματογράφου.

Κάθε Όσκαρ έχει ύψος 13.02 εκατοστά ενώ το βάρος του είναι 3.628 γραμμάρια.

Παρόλο που το αγαλματίδιο παραμένει ίδιο με το πρώτο που είχε φιλοτεχνηθεί, το μέγεθός του άλλαξε αρκετές φορές μέχρι το 1945 οπότε και απέκτησε τη σημερινή του μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα αγαλματίδιο είναι φτιαγμένο από χαλκό και επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όμως δημιουργούνταν από γύψο για τρία ολόκληρα χρόνια. Ύστερα, το αγαλματίδιο επέστρεψε στην παλιά... συνταγή του.

Επίσης να πούμε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 3,140 αγαλματίδια στα 80 και πλέον χρόνια του θεσμού ενώ ο πρώτος που το πήρε στα χέρια του ήταν ο Emil Jannings, για την κατηγορία Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες “The Last Command” και “The Way of All Flesh” το 1929.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved