Όσκαρ 2021: Ποια ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου;
Hollywood

Όσκαρ 2021: Ποια ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου;

Όσκαρ 2021: Άλλο ένα πολυπόθητο βραβείο Όσκαρ, αυτό του Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου για το οποίο κονταροχτυπήθηκαν πραγματικά εξαιρετικές ηθοποιοί. 

Παρ' όλο που πολλοί θα ήθελαν να δουν τη Viola Davis να κατακτά το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιό της, φαβορί φέτος από νωρίς ήταν η Carey Mulligan για την ερμηνεία της στην ταινία “Promising Young Woman”.

Αυτές ήταν οι υποψηφιότητες για φέτος:

Viola Davis
"Ma Rainey's Black Bottom" (Netflix)

Ιστορία στα Όσκαρ: 3 υποψηφιότητες, 1 νίκη (Το 2016 για την ταινία "Fences")
Ρόλος: Ma Rainey

Σκηνοθεσία: George C. Wolfe
Συνοπτικά η υπόθεση: Σικάγο, 1927. Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγό της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.
Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Dusan Brown, Jonny Coyne, Viola Davis, Colman Domingo, Taylour Paige, Michael Potts, Jeremy Shamos, Glynn Turman

Carey Mulligan
"Promising Young Woman" (Focus Features)

Ιστορία στα Όσκαρ: 1 υποψηφιότητα (Το 2009 για την ταινία "An Education")
Ρόλος: Cassandra "Cassie" Thomas
Σκηνοθεσία: Emerald Fennell
Συνοπτικά η υπόθεση:: Μία νεαρή γυναίκα, η οποία φέρει ένα βαρύ ψυχικό τραύμα από ένα παλιότερο τραγικό περιστατικό στη ζωή της, ψάχνει για εκδίκηση προς όσους μπαίνουν στα... χωράφια της.
Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Bo Burnham, Laverne Cox, Molly Shannon, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Alison Brie, Christopher Mintz-Plasse, Connie Britton, Chris Lowell, Adam Brody, Sam Richardson

Andra Day
"The United States vs. Billie Holiday" (Hulu)

Ιστορία στα Όσκαρ: Καμία υποψηφιότητα
Ρόλος: Billie Holiday
Σκηνοθεσία: Lee Daniels
Συνοπτικά η υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Billie Holiday και του «Strange Fruit», του τραγουδιού διαμαρτυρίας κατά του λιντσαρίσματος που την έκανε διάσημη αλλά της έκανε συγχρόνως και τη ζωή κόλαση.
Πρωταγωνιστούν: Andra Day, Trevante Rhodes, Natasha Lyonne, Garrett Hedlund, Rob Morgan, Da'Vine Joy Randolph, Tyler James Williams

Frances McDormand
"Nomadland" (Searchlight Pictures)

Ιστορία στα Όσκαρ: 5 υποψηφιότητες, 2 νίκες (Το 1996 για την ταινία "Fargo" και το 2018 για την ταινία "Three Billboards outside Ebbing, Missouri")
Ρόλος: Fern
Σκηνοθεσία: Chloé Zhao
Συνοπτικά η υπόθεση: Με το κλείσιμο του εργοστασίου όπου εργαζόταν πολλά χρόνια η Φερν, στα 60 της πια, κι έχοντας ήδη χάσει τον σύζυγό της, αρχίζει να περιπλανιέται με το φορτηγάκι της στις Η.Π.Α.

Πρωταγωνιστούν: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Swankie, Bob Wells

Vanessa Kirby
"Pieces of a Woman" (Netflix)

Ιστορία στα Όσκαρ: Καμία υποψηφιότητα
Ρόλος: Martha
Σκηνοθεσία: Kornél Mundruczó
Συνοπτικά η υπόθεση: Στη Βοστώνη, ένα ζευγάρι θα χάσει το παιδί του λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του σε έναν σπιτικό τοκετό όπου κάτι θα πάει λάθος. Οι επόμενοι μήνες μετά από το τραγικό αυτό γεγονός θα φέρουν τον καθέναν από τους δύο τους στη δική του πορεία προς την συνειδητοποίηση και την αντιμετώπιση της απώλειας και θα δοκιμάσουν τη σχέση τους με τρόπους όχι ακριβώς απροσδόκητους.
Πρωταγωνιστούν: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Sarah Snook, Molly Parker.

Δείτε στην παρακάτω gallery ποια κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved