Christina Applegate: Η σταρ του «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας
Hollywood

Christina Applegate: Η σταρ του «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Christina Applegate, η σταρ του «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και το αποκάλυψε η ίδια!

H ηθοποιός Christina Applegate έκανε την αποκάλυψη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας:

«Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος βλάκας τον εμποδίσει».

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία χρόνια, αγνώστου αιτιολογίας αυτοάνοση νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. H πιο συχνή μορφή της είναι η υποτροπιάζουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, που αφορά το 80%-85% όλων των περιπτώσεων. Η ΠΣ προκαλεί φλεγμονή και στη συνέχεια εκφύλιση στους νευρώνες του ΚΝΣ, όπου καταστρέφεται η μυελίνη, το λιπίδιο που περιβάλλει και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα και οδηγεί τον πάσχοντα βαθμιαία σε αναπηρία.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η 49χρονη ηθοποιός η οποία έγινε γνωστή μέσα από τις σειρές «Bad Moms», «Married... with Children» και «Dead to Me», ενώ έπαιξε και τον ρόλο της αδερφής της Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) στα «Φιλαράκια» και προτάθηκε δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008 και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved