Πέθανε ο Jean Paul Belmondo!
Hollywood

Πέθανε ο Jean Paul Belmondo!

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Γάλλος ηθοποιός Jean Paul Belmondo.

Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Είχε συνδέσει το όνομά του με το κινηματογραφικό Γαλλικό Νέο Κύμα (Νουβελ βαγκ) της δεκαετίας του 1960 όμως συνέχισε την καριέρα του και σε πιο εμπορικές επιτυχίες.

Ο Γάλλος ηθοποιός ήταν γιος του διάσημου γλύπτη Πολ Μπελμοντό και καταγόταν από την Ιταλία.

Όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, βρέθηκε να φοιτά στην Εθνική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στο Παρίσι και ξεχώρισε με το ταλέντο του όμως επειδή κατηγορήθηκε αρκετές φορές για ασέβεια στους καθηγητές του, δεν κατάφερε να πάρει την ανώτατη τιμητική διάκριση κατά την αποφοίτησή του το 1956.

Δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στο «Les copains du Dimanche» και αυτή ήταν μόνο η αρχή για τη λαμπρή του καριέρα.

Η πλήρης αναγνώριση όμως ήρθε με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο θρίλερ του Κλοντ Σαμπρόλ «Το τρίγωνο της αμαρτίας» (A Double Tour, 1959).

Έπαιξε τον κακοποιό στην ταινία του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ «Με κομμένη την ανάσα» (À bout de soufflé), ρόλος που του χάρισε την απόλυτη αναγνώριση και τον σεβασμό από τους συναδέλφους του παγκοσμίως. Ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη όπως το Η Κυρία θέλει έρωτα (Une femme est une femme).

Με την ταινία Ο Εφημέριος (Léon Morin, Prêtre) του Ζαν Πιερ Μελβίλ, ο Jean Paul Belmondo απέσπασε την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο BAFTA καλύτερου ξένου ηθοποιού.

Την ίδια χρονιά βρέθηκε στο πλευρό της Κλαούντια Καρντινάλε στη θρυλική κομεντί του Φιλίπ Ντε Μπροκά Καρτούς (Cartouche).

Το πρώτο πλήγμα στην υγεία του ήρθε το 2001 όταν υπέστη εγκεφαλικό. Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην ενεργό δράση με την ταινία Ο Άνθρωπος και ο σκύλος του (Un homme et son chien, 2008).

Το 2011 πήρε στα χέρια του τον Χρυσό Φοίνικα, καθώς το Φεστιβάλ Καννών θέλησε να τον τιμήσει για την τεράστια προσφορά του στον κινηματογράφο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη ζωή του:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved