Τραγωδίες σε γυρίσματα που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ
Hollywood

Τραγωδίες σε γυρίσματα που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει όσα έγιναν την Πέμπτη (21/10) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στο Νέο Μέξικο.

Η είδηση ότι ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς κάνει το γύρο του κόσμου, με τους ανθρώπους του Χόλιγουντ να παρακολουθούν σοκαρισμένοι την υπόθεση.

Η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς χτυπήθηκε, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από όπλο που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα. Ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας, Alec Baldwin γύριζε μια σκηνή όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα. Όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτές είναι οι τραγωδίες που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τραγικό περιστατικό συμβαίνει σε γυρίσματα Χολιγουντιανών ταινιών. Ανάλογα τραγικά περιστατικά έχουν συμβεί άλλες τέσσερις φορές.

The Twilight Zone: The Movie

Το 1982 ένα τραγικό ατύχημα σκότωσε τον ηθοποιό Βικ Μόροου και δύο παιδιά. Σε μια σκηνή, το ελικόπτερο που μετέφερε τον ηθοποιό εξερράγη και συνετρίβη. Και τα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το φρικιαστικό αυτό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα μια δικαστική διαμάχη που οδήγησε στο να αλλάξουν πολλά στα γυρίσματα των ταινιών και να υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

The Crow

Το 1993 ο Μπράντον Λι, γιος του ηθοποιού Μπρους Λι, και ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Crow. Συγκεκριμένα, ο Μπράντον Λι γύριζε τη σκηνή του θανάτού του και το άσφαιρο φυσίγγιο είχε αντικατασταθεί από πραγματική σφαίρα. Ο ηθοποιός πυροβολήθηκε στην κοιλιά και υπέκυψε στα τραύματά του στα 28 του χρόνια.

The Dark Knight

Μπορεί η ταινία The Dark knight να έχει συνδεθεί με το θάνατο του Χιθ Λέντζερ, λίγους μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων, όμως, μια άλλη τραγωδία είχε στιγματίσει το Χόλιγουντ. Ο κασκαντέρ της ταινίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν τράκαρε σε ένα δέντρο. Ο 41χρονος Conway Wickliffe υπέκυψε μετά από τραύμα στο κεφάλι.

Midnight rider

Μια ακόμη τραγωδία σε ταινία. Το 2014 στην ταινία Midnight Rider: The Gregg Allman Story πραγματοποίηθηκε γύρισμα σε πραγματικό σιδηρόδρομο. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γυρίσματος, η βοηθός κάμερας, Sarah Jones, σκοτώθηκε από διερχόμενο τρένο. Αν και οι άνθρωποι του συνεργείου γυρίσματος προσπάθησαν, μόλις άκουσαν το τρένο να πλησιάζει, να απομακρύνουν γρήγορα τον εξοπλισμό από τις γραμμές δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να παρασυρθεί και να σκοτωθεί ακαριαία. Ο σκηνοθέτης πέρασε έναν χρόνο στη φυλακή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved