Όσκαρ 2022: Drive my car: Η πρώτη Ιαπωνική ταινία, υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας!
Hollywood

Όσκαρ 2022: Drive my car: Η πρώτη Ιαπωνική ταινία, υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας!

Όσκαρ 2022: Το «Drive My Car» γράφει ιστορία ως η πρώτη Ιαπωνική ταινία, υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας!

Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου.
Από την εκπληκτική υπερπαραγωγή του «Dune» μέχρι την ανέλπιστη επιτυχία του «CODA» και από το ευχάριστο σιγουράκι του «West Side Story» μέχρι τον ιαπωνικό κινηματογραφικό μαραθώνιο «Drive my car», είναι οι ταινίες που διεκδικούν φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μένει να δούμε ποια θα κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Το Drive My Car είναι μια ιαπωνική δραματική ταινία του 2021 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ryusuke Hamaguchi. Βασίζεται κυρίως στο ομώνυμο διήγημα του Haruki Murakami από τη συλλογή του 2014 Men Without Women, ενώ εμπνέεται από άλλες ιστορίες σε αυτό.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του, και ο Γιουσούκε Καφούκου, αναγνωρισμένος θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, λαμβάνει την πρόταση να σκηνοθετήσει τον Θείο Βάνια για ένα φεστιβάλ της Χιροσίμα. Εκεί θα γνωρίσει τη Μισάκι, μια λιγομίλητη νεαρή που της έχει ανατεθεί από τους διοργανωτές να οδηγεί ως σοφέρ το αγαπημένο του αυτοκίνητο, ένα Saab 900. Καθώς η ημέρα της πρεμιέρας πλησιάζει, οι εντάσεις ανάμεσα στον θίασο ολοένα και οξύνονται, και ειδικά αυτές ανάμεσα στον Γιουσούκε και τον Κότζι, έναν όμορφο τηλεοπτικό αστέρα που όμως συνδέεται επίσης αρνητικά με την εκλιπούσα σύζυγο του σκηνοθέτη. Εξαναγκασμένος να αντιμετωπίσει αλήθειες από το παρελθόν που πονάνε, ο Γιουσούκε ξεκινάει, με τη βοήθεια της σοφέρ του, να αναζητεί εκείνα τα μυστικά που άφησε πίσω του η γυναίκα του και ακόμα τον στοιχειώνουν.

Μία από τις σημαντικότερες ενώσεις κριτικών κινηματογράφου στον κόσμο, δηλαδή εκείνη της Νέας Υόρκης που αποτελείται από 50 επαγγελματίες οι οποίοι γράφουν μεταξύ άλλων για μέσα όπως το Vanity Fair, το Variety και το Time, ανέδειξε το «Drive My Car» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι ως καλύτερη ταινία του 2021.

Σκηνοθεσία:

Ryusuke Hamaguchi

Κύριοι Ρόλοι:

Hidetoshi Nishijima … Yusuke Kafuku

Toko Miura … Misaki Watari

Masaki Okada … Koji Takatsuki

Reika Kirishima … Oto

Yoo-rim Park … Lee Yoon-a

Dae-Young Jin … Kon Yoon-su

Σενάριο: Ryusuke Hamaguchi, Takamasa Oe

Παραγωγή: Tsuyoshi Goro, Misaki Kawamura, Osamu Kubota, Sachio Matsushita, Keiji Okumura, Jin Suzuki, Teruhisa Yamamoto

Μουσική: Eiko Ishibashi

Φωτογραφία: Hidetoshi Shinomiya

Μοντάζ: Azusa Yamazaki

Σκηνικά: Kensaki Jo

Κοστούμια: Haruki Koketsu

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved