Justin Bieber: Ο εφιάλτης του σούπερ σταρ και πώς πρέπει να μάθει να ζει με το πρόβλημα υγείας του
Hollywood

Justin Bieber: Ο εφιάλτης του σούπερ σταρ και πώς πρέπει να μάθει να ζει με το πρόβλημα υγείας του

O Justin Bieber έγινε σούπερ σταρ, απέκτησε δόξα και χρήματα και χαρακτηρίστηκε «Μουσικό φαινόμενο».

Έκανε τις προσωπικές του επαναστάσεις, εθίστηκε σε ουσίες και μια ζωή στα άκρα που δεν ταίριαζε στο ευγενικό παρουσιαστικό του. Και όλα αυτά πριν καν ενηλικιωθεί.

Εκείνα τα χρόνια, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, ένιωθε ανίκητος. Το ίδιο ανίκητος αισθάνεται και σήμερα, στα 28 του, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πλέον, η πίστη του στον θεό είναι πάνω απ’ όλα. «Θέλω να με αγαπούν γιατί είμαι ένας καλός άνθρωπος» θα πει, αποδεικνύοντας πως έχει περάσει σε μια φάση ωριμότητας.

Η πρόσφατη παράλυση

«Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου. Αυτό το ρουθούνι δεν κινείται» αποκάλυψε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ανακοινώνοντας μέσω Instagram ότι διαγνώστηκε με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, γνωστή ως σύνδρομο Ramsay Hunt.

Εξαιτίας αυτού αναγκάζεται να ακυρώσει τη μουσική περιοδεία που είχε προγραμματίσει σε χώρες του εξωτερικού. «Ξέρω ότι αυτή η καταιγίδα θα περάσει, αλλά στο μεταξύ ο Ιησούς είναι μαζί μου. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου συνειδητοποιώ ότι οι καταιγίδες έρχονται και φεύγουν. Ο Ιησούς συνεχίζει να μου υπενθυμίζει ότι είναι μαζί μου εν μέσω της καταιγίδας» συμπλήρωσε.

Το τίμημα της επιτυχίας

Ο Justin Bieber γεννήθηκε την πρώτη μέρα του Μαρτίου του 1994 στο Οντάριο του Καναδά. Οι γονείς του μόλις είχαν αποφοιτήσει από το σχολείο όταν ανακάλυψαν ότι θα αποκτήσουν παιδί. Ο πατέρας του Jeremy Bieber και η μητέρα του Pattie Mallette δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Λίγους μήνες μετά τη γέννησή του γιου τους αποφάσισαν να χωρίσουν.

Ουσιαστικά, ο Justin Bieber μεγάλωσε με τη μητέρα του, τη γιαγιά του και τον σύζυγό της. Ο Jeremy Bieber δεν ήταν πάντα παρών στην καθημερινότητα του μικρού Justin , με τα χρόνια όμως οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν. «Δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί.

Ήταν ανώριμος. Έφυγε για έναν χρόνο όταν ήμουν 4 ετών, πήγε στη Βρετανική Κολούμπια και επέστρεψε την Ημέρα του Πατέρα. Θυμάμαι ότι η μητέρα του έλεγε “αν θες να είσαι εδώ, πρέπει να είσαι πραγματικά παρών”.

Ήμουν μαζί του τις Τετάρτες και τα Σαββατοκύριακα. Τώρα πια είμαι πιο κοντά στον πατέρα μου από ό,τι στη μητέρα μου» έχει εξομολογηθεί ο ίδιος για τη σχέση που διατηρεί με την οικογένειά του σήμερα. Μάλιστα, έχει τρία μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια από τους δυο γάμους του πατέρα του.

Πίσω στο 2007, ο Justin Bieber σε ηλικία 13 ετών βγήκε δεύτερος σε τοπικό διαγωνισμό τραγουδιού, με τη μητέρα του να δημοσιεύει την εμφάνισή του στο YouTube.

Aυτό ήταν το πρώτο βίντεο μιας σειράς αναρτήσεων που έκανε στη συνέχεια η μητέρα του, με τον νεαρό Justin να γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Τότε ήταν oυσιαστικά που ο μάνατζερ ταλέντων Σκούτερ Μπράουν ανακάλυψε τον Kαναδό τραγουδιστή ονόματι Justin Bieber.

«Βρίσκομαι σε μια διαρκή κίνηση από τότε που ήμουν 15 ή 16. Δούλευα τόσο πολύ σαν μικρό παιδί που ένιωθα πραγματικά θλιμμένος. Μου έλειπαν οι φίλοι μου, η κανονικότητα» έχει παραδεχτεί για τα χρόνια της εφηβείας του. «Έχετε παρατηρήσει τις στατιστικές των παιδιών που έγιναν σταρ από παιδιά; Πώς εξελίσσεται η ζωή τους;

Υπάρχει μια απίστευτη πίεση και υπευθυνότητα στον εγκέφαλο του παιδιού, στα συναισθήματά του. Παρατηρείται σε πολλές μπάντες αλλά και ανθρώπους που κάνουν περιοδείες να καταλήγουν στη χρήση ναρκωτικών. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σκαμπανεβάσματα.

Οι καταχρήσεις και η κατάρρευση του ειδώλου

Το εφηβικό είδωλο Justin Bieber άρχισε να μετατρέπεται στο κακό παιδί που δεν έχει όρια. H επανάσταση για εκείνον ήταν ουσιαστικά μια κραυγή για βοήθεια και προσοχή. Τατουάζ, επεισοδιακοί τσακωμοί με τους παπαράτσι, κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικά.

Κάθε βράδυ βρισκόταν και σε διαφορετικό κλαμπ διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί. Κοιμόταν με ιερόδουλες, ενώ αρκετές φορές επιδείκνυε ακραίες συμπεριφορές μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη.

Το 2011 στο ντοκιμαντέρ Justin Bieber: Never Say Never ήταν μόλις 16 ετών. Ένας έφηβος που προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά του. Ένας νεαρός που ξέρει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να τον επευφημούν. Κάποια στιγμή η κάμερα τον έπιασε να παίζει μπάσκετ και να χάνει ένα καλάθι.

Ο νεαρός τότε Justin γυρίζει προς την κάμερα και λέει: «Μπορείς να το μοντάρεις, έτσι δεν είναι;». Από το μυαλό του εκείνη τη στιγμή πέρασε –έστω και φευγαλέα– η ιδέα ότι η πραγματικότητα μπορεί να «πλαστεί» σύμφωνα με τις δικές του προσταγές.

Στα 18 του, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, είχε ήδη κάποια εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, πρόσβαση σε οτιδήποτε ήθελε, αλλά καμιά ουσιαστική ικανότητα στην πραγματική ζωή.

Αυτός ο νέος συνδυασμός ελευθερίας και απίστευτων πόρων τον οδήγησαν σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής του. «Ξεκίνησα να κάνω βαριά ναρκωτικά στα 19 και διέλυσα όλες τις σχέσεις μου. Έγινα πικρόχολος, χωρίς σεβασμό προς τις γυναίκες και θυμωμένος.

Απομακρύνθηκα από όλους όσοι με αγαπούσαν. Στα 20 πια έπαιρνα κάθε κακή απόφαση που μπορείς να φανταστείς και από τον πιο αξιαγάπητο άνθρωπο στον κόσμο έγινα ο πιο γελοίος και μισητός.

Με τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου ήταν σαν να δραπετεύαμε από την πραγματική ζωή. Δεν ζούσαμε στον πραγματικό κόσμο. Αυτό κατέληγε σε όλο και πιο πολλά ναρκωτικά, μόνο και μόνο για να νιώθουμε ανεβασμένοι».

Υπήρχαν βράδια που οι άνθρωποι της ασφάλειάς του έμπαιναν στο δωμάτιό του για να τσεκάρουν τον παλμό του, ότι είναι ζωντανός. «Ήμουν επιτυχημένος αλλά ένιωθα και πάλι θλίψη και πόνο. Είχα ακόμα αυτά τα άλυτα ζητήματα

Πίστευα ότι η επιτυχία θα κάνει τα πάντα καλύτερα. Οπότε για μένα τα ναρκωτικά ήταν αυτά που με έκαναν να μουδιάζω για να μπορώ να συνεχίζω. Απλά έχασα τον έλεγχο της καριέρας μου.

Είσαι αυτός ο νεαρός θυμωμένος άνθρωπος με τα μεγάλα όνειρα. Μετά γίνεσαι το άτομο που δεν θέλεις να είσαι. Ξυπνάς μια μέρα και οι σχέσεις σου είναι διαλυμένες, δεν είσαι ευτυχισμένος, και ας έχεις όλη αυτή την επιτυχία.

Όμως μέσα σου λες “ποια είναι η αξία τελικά όλων αυτών που έχω αν αισθάνομαι άδειος μέσα μου;”». Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Justin Bieber σε εκείνη τη φάση της ζωής του είχε χάσει τον εαυτό του.

«Πιστεύω ότι η ούρηση στον κουβά δεν ήταν τόσο μεγάλο ζήτημα, όπως το έκαναν να φανεί. Αν είχατε ακούσει ότι ο Όζι Όσμπορν κάνει το ίδιο, αμέσως θα λέγατε ότι είναι ένας ροκ σταρ! Μόλις το κάνω εγώ, είμαι ένα κακομαθημένο.

Έπρεπε να πάω στην τουαλέτα, ήταν στην άλλη μεριά του κλαμπ και ο υπεύθυνος μου είπε ότι μπορούσα να το κάνω εδώ, χωρίς κάτι τέτοιο να προσβάλλει κανέναν» είχε πει το 2015 σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό που είχε γίνει δυο χρόνια νωρίτερα.

Μάλιστα είχε διαρρεύσει και βίντεο που τον απαθανάτιζε να ουρεί σε έναν κίτρινο κουβά καθαριότητας κατά την έξοδό του από παρακείμενη κουζίνα εστιατορίου μετά τη διασκέδασή του σε κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Η πίστη στον θεό

Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε καταχρήσεις, ακρότητες και σκάνδαλα που τον αφορούσαν και γίνονταν πρώτη είδηση, ο Justin Bieber παίρνει την απόφαση να στραφεί στον Θεό. «Παλέψτε για ό,τι και όποιον αγαπάτε. Μην αφήνετε τον φόβο και το άγχος να κερδίσουν.

Ο Θεός δεν μας έδωσε φόβο αλλά τη δύναμη της αγάπης. Δεν πίστεψα την αλήθεια για μένα, δεν πίστεψα ότι με αγαπούν, ότι με συγχωρούν. Είναι δύσκολο για μένα να ισορροπήσω το μυαλό μου. Νιώθω ντροπή και θλίψη για τους ανθρώπους που με πρόδωσαν. Υπάρχει ελπίδα όμως μέσα από τον Θεό…

Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και αν δεν τους αρέσω, δεν πειράζει. Προχωράω παρακάτω. Μπορώ απλά να εμπιστευτώ τον Θεό, ό,τι είναι στον δικό του έλεγχο. Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που πάντα θέλει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Η πίστη μου με έχει φέρει εδώ που είμαι, σε ένα άλλο επίπεδο» ήταν τα λόγια του προσπαθώντας να περιγράψει το νέο κεφάλαιο που είχε ανοίξει στη ζωή του, αυτό της πίστης σε κάτι ανώτερο.

Το κεφάλαιο «Selena Gomez»

Η σχέση του με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια χαρακτηρίστηκε από πολλούς τοξική, ενώ στα σχεδόν 8 χρόνια που ήταν μαζί δύσκολα μπορεί να υπολογίσει κανείς πόσες φορές χώρισαν και επανασυνδέθηκαν.

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε το 2010, όταν εκείνη ήταν 18 και εκείνος μόλις 16. Τα πρώτα τρυφερά στιγμιότυπα από τις διακοπές τους στην Καραϊβική δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2011. Έναν μήνα αργότερα έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι στο πάρτι των Όσκαρ.

Έκτοτε δεν σταμάτησαν να είναι διαχυτικοί εκφράζοντας δημόσια τον έρωτά τους. Ωστόσο, τα πρώτα σύννεφα δεν άργησαν να φανούν, με τη σχέση τους να θυμίζει πολλές φορές σενάριο ταινίας και τους δυο τους να χωρίζουν οριστικά το 2018. «Ήμασταν τόσο ερωτευμένοι.

Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία εκτός από εμάς. Όταν όμως είναι έτσι τα πράγματα, παίρνεις αξία μέσα από αυτή την κατάσταση και έτσι οι άνθρωποι πάντα θα σε απογοητεύουν. Δεν μπορεί όλη σου η ταυτότητα να καθορίζεται μέσα από αυτό τον άνθρωπο. Η ταυτότητά μου ήταν μέσα από εκείνη και η δική της μέσα από μένα.

Όταν συνέβαιναν διάφορα μεταξύ μας, έχανα το μυαλό μου και εκείνη το δικό της. Μαλώναμε τόσο πολύ γιατί είχαμε επενδύσει τόσο πολύ ο ένας στον άλλο. Η αγάπη είναι επιλογή, όχι απλά ένα συναίσθημα» έχει πει ο Justin Bieber μιλώντας για την ιδιαίτερα περίπλοκη σχέση τους.

Ο «θεραπευτικός» γάμος

Η πρώτη του συνάντηση με τη Hailey Baldwin ήταν το 2009 σε στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής –στην οποία εκείνος θα εμφανιζόταν– και συνοδεύτηκε από μια άβολη χειραψία.

Τότε η Hailey ήταν μόλις 13 ετών και είχε βρει πρόσκληση μέσω του θείου της Alec Baldwin. Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη συνάντησή τους, στο πλαίσιο ενός δείπνου που διοργάνωσαν ο πατέρας της Hailey –ο Αμερικανός ηθοποιός Steven Baldwin– και η μητέρα του Justin καθώς ήταν φίλοι.

«Δεν ήμουν ποτέ μεγάλη θαυμάστριά του ή οποιουδήποτε άλλου. Δεν ήμουν από τα κορίτσια που ούρλιαζαν και τρελαίνονταν. Όλες ήταν ερωτευμένες μαζί του. Σίγουρα πίστευα ότι ήταν ωραίος.

Τα πρώτα χρόνια υπήρχε ένα περίεργο ηλικιακό χάσμα» έχει αναφέρει η ίδια. Στην περίπτωσή τους ο έρωτας ξεκίνησε από μια τρυφερή φιλία. Σήμερα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Σε συνέντευξή του το 2016 ο Justin Bieber είχε πει –σχεδόν προφητικά– για εκείνη: «Κι αν η Hailey καταλήξει να γίνει το κορίτσι που θα παντρευτώ; Αν βιαστώ, αν διαλύσω τα πράγματα, τότε θα είναι πάντα έτσι. Δεν θέλω να την πληγώσω».

Ο γάμος τους έγινε δυο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο ίδιος θα τον περιγράψει με τα εξής λόγια: «Είναι ένα ταξίδι. Θυμάμαι ότι τον πρώτο καιρό του γάμου μου είχα ένα μικρό νευρικό κλονισμό γιατί πίστευα ότι ο γάμος θα έφτιαχνε όλα τα προβλήματά μου και δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης. Υπάρχουν τόσα που δεν θέλεις να παραδεχτείς στον άνθρωπο που είσαι μαζί γιατί είναι τρομακτικά και δεν θέλεις να τον κάνεις να φύγει λέγοντας “φοβάμαι”».

Η αγάπη της Hailey Baldwin και η βαθιά πίστη του στον Θεό άλλαξαν τελικά τον τρόπο που ο 28χρονος σήμερα ποπ σταρ αντιμετωπίζει τη ζωή. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, «μου πήρε χρόνια να ανακάμψω από εκείνες τις τραγικές αποφάσεις, να φτιάξω τις χαλασμένες σχέσεις και να αλλάξω τα μοτίβα τους. Ευτυχώς, ο Θεός με ευλόγησε με απίστευτους ανθρώπους που με αγαπούν για αυτό που είμαι.

Τώρα διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, τον γάμο… Έχω μια σύζυγο που λατρεύω, μαζί της αισθάνομαι ασφάλεια. Νιώθω ότι η σχέση μου με τον Θεό είναι υπέροχη. Και έχω αυτή την αστείρευτη αγάπη που επιθυμώ να μοιράζομαι με τους ανθρώπους».

Σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια και έχει μπει έξι φορές στο βιβλίο Γκίνες σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ ως ο μοναδικός Άντρας Καλλιτέχνης κάτω των 30, με οκτώ Νο 1 άλμπουμ στο Billboard Chart.

Πηγή:ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved