Τζέρι Λι Λιούις:Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του Rock n' Roll! Η σκανδαλώδης προσωπική ζωή κι η καριέρα
jerryleelewisthekiller instagram
Hollywood

Τζέρι Λι Λιούις:Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του Rock n' Roll! Η σκανδαλώδης προσωπική ζωή κι η καριέρα

Ο θρύλος της Rock N' Roll μουσικής, Τζέρι Λι Λιούις, πέρασε στην... αιωνιότητα στα 87 του χρόνια. 

Υπήρξε από τους πρωτοπόρους του συγκεκριμένου είδους μουσικής τη δεκαετία του '50 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την τεράστια επιτυχία του «Great Balls of Fire».

Ακόμα και σήμερα ταυτίζουμε το συγκεκριμένο είδος μουσικής με το παραπάνω τραγούδι του που στιγμάτισε μία ολόκληρη δεκαετία και ένα νέο μουσικό φαινόμενο.

Τα σκάνδαλα της προσωπικής του ζωής

Ο νεαρός τότε τραγουδιστής και ταλαντούχος μουσικός το 1958 παντρεύτηκε τη μόλις 13 χρονών εξαδέλφη του Μάιρα Μπράουν γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρούταν σκάνδαλο για την εποχή. Είχε ήδη παντρευτεί άλλες δύο φορές στους συνολικά επτά γάμους που έκανε στη ζωή του.

Γεννημένος το 1935 στη Λουιζιάνα, προερχόταν από αγροτική οικογένεια η οποία όμως είχε διακρίνει το ταλέντο του μικρού Τζέρι στη μουσική. Γι' αυτό και έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να του αγοράσουν ένα πιάνο. Λόγω του προοδευτικού τρόπου που προσέγγιζε για την εποχή τα πράγματα ο Τζέρι Λι Λιούις, το πιάνο έγινε η αφορμή για να τον διώξουν από το σχολείο των ευαγγελικών που παρακολουθούσε, καθώς οι καθηγητές του θεώρησαν ασεβή τη διασκευή που έκανε σε έναν ύμνο. Μετά την αποβολή του, ο Τζέρι Λι Λιούις δεν επέστρεψε ποτέ στο σχολείο και μόλις στα 14 του χρόνια άρχισε τις live εμφανίσεις αρχίζοντας να κερδίζει... έδαφος στη μουσική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1956 ήρθαν και οι πρώτες ηχογραφήσεις μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τζόνι Κας, ενώ έναν χρόνο αργότερα ο Τζέρι Λι Λιούις έγινε γνωστός με το «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On».

Τα σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή πάντως δεν είχαν τελειωμό. Μετά τη κατακραυγή για τον γάμο του με την εξαδέλφη του ο οποίος και του κόστισε πολύ στην καριέρα του, ήρθαν δύο θάνατοι επόμενων συζύγων του για να τον κάνουν ξανά... πρωτοσέλιδο.

Μετά τον γάμο του με τη ξαδέλφη του που κράτησε 13 χρόνια, παντρεύτηκε την Τζάρεν Πέιτ η οποία πέθανε μυστηριωδώς από πνιγμό και ύστερα τη Σον Στίβενς για την οποία ακουγόταν έντονα πως δεχόταν ενδοοικογενειακή βία στον γάμο της μαζί του.

Το 1986 ο Τζέρι Λι Λιούις ήταν ένας από τους 10 πρώτους μουσικούς που μπήκαν στο Rock’n’Roll Hall of Fame, μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τσακ Μπέρι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved