Ο Μπρένταν Φρέιζερ έχει κάθε λόγο να διεκδικεί φέτος το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
Hollywood

Ο Μπρένταν Φρέιζερ έχει κάθε λόγο να διεκδικεί φέτος το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Ο 55χρονος Μπρένταν Φρέιζερ κλήθηκε φέτος να αναλάβει έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του, καταφέρνοντας να αποδώσει απόλυτα τον χαρακτήρα που υποδύεται στη νέα ταινία Whale ή στα ελληνικά «Φάλαινα». 

Σ' αυτήν υποδύεται έναν απομονωμένο υπέρβαρο μεσήλικα ο οποίος έχει βάλει στόχο να έρθει κοντά με την κόρη του. Η ερμηνεία του ήδη έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια και οι κριτικές είναι πολύ θετικές για την υποκριτική του δεινότητα.

Οι γνωρίζοντες λένε πως είναι ο επικρατέστερος μεταξύ των συνυποψηφίων του για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, Όστιν Μπάλτερ και Κόλιν Φάρελ για να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Οι κριτικοί μάλιστα για τον ρόλο του ως Τσάρλι στην ταινία «Whale» έκαναν λόγο για σπαρακτική ερμηνεία.

Για κάποιους προπομπός των Όσκαρ είναι τα Critics Choise Awards και η νίκη του με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του ως Τσάρλι αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι ίσως εκείνοι είναι οι νικητές του Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. Ο Μπράνταν Φρέιζερ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του στα Critics Choise Awards έβγαλε έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο κλαίγοντας και ο ίδιος:

«Αυτή η ταινία πραγματεύεται την αγάπη. Τη λύτρωση. Και το φως που βρίσκεις σε ένα σκοτεινό μέρος. Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με τόσους εκπληκτικούς συντελεστές. Μου πήρε 32 χρόνια να φτάσω εδώ» είπε ο διάσημος ηθοποιός και ευχαρίστησε τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη της ταινίας Whale. Και συνέχισε απευθυνόμενος στον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι:
«Ήμουν στην ερημιά και μάλλον έπρεπε να είχα αφήσει ίχνη από ψίχουλα, αλλά με βρήκες και όπως όλοι οι καλύτεροι σκηνοθέτες μου έδειξες πού να πάω για να βρεθώ εκεί που ήθελα να είμαι».

Τέλος, είπε κλαίγοντας: «Εάν είστε σαν τον Τσάρλι που υποδύθηκα σε αυτή την ταινία, με όποιο τρόπο, παλεύετε με την παχυσαρκία ή νιώθετε πως είστε σε μια μαύρη θάλασσα, θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας και να προχωρήσετε στο φως, τα καλά πράγματα θα συμβούν. Σας ευχαριστώ».

Η σεξουαλική επίθεση που του άλλαξε τη ζωή και η κατάθλιψη

Ο 55χρονος σήμερα Μπρένταν Φρέιζερ είχε γίνει γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως «Ρικ Ο' Κόνελ» στην τριλογία «Η Μούμια», το 1999. Υπήρξε ένας πολύ ωραίος άντρας με πολλές κατακτήσεις όμως για πολλά χρόνια χάθηκε από το προσκήνιο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που τον είχαν οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Δεν πέρασε όμως και λίγα. Το 2003 θέλησε να αποτραβηχτεί από την κινηματογραφική βιομηχανία λόγω μιας τραυματικής εμπειρίας που είχε και που τον καταρράκωσε ψυχολογικά. Τότε ο πρώην πρόεδρος της HFPA Φίλιπ Μπερκ, είχε καλέσει τον ηθοποιό σε ένα ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς για γεύμα. Όμως δεν είχε στο μυαλό του ένα επαγγελματικό δείπνο αφού ο 89χρονος σήμερα Φίλιπ Μπερκ τού επιτέθηκε σεξουαλικά. Ο Μπερκ παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να αρνείται κάθε κατηγορία.

Στην προσωπική του ζωή, ο Μπρένταν Φρέιζερ παντρεύτηκε το 1998 την ηθοποιό Afton Smith με την οποία απέκτησε τρεις γιους. Χώρισαν το 2007 μετά από ένα πολύ δύσκολο και επώδυνο διαζύγιο. Από το 2018 ζει στη Νέα Υόρκη και είναι κοντά με τους τρεις γιους του, ένας από τους οποίους είναι αυτιστικός.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved