Όσκαρ 2023: Τα φαβορί, οι αλλαγές, οι εκπλήξεις και τα παράξενα
instagram @theacademy
Hollywood

Όσκαρ 2023: Τα φαβορί, οι αλλαγές, οι εκπλήξεις και τα παράξενα

Όσκαρ 2023: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη βραδιά 

Το Hollywood ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του για τη διεξαγωγή της 95ης απονομής των βραβείων Oscars 2023. Η όλη διοργάνωση ελπίζει ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τη μεγάλη ρετσινιά της σφαλιάρας του Will Smith που πάγωσε τους πάντες στην περσινή, κατά τα άλλα, λαμπερή βραδιά των Όσκαρ.
Ας δούμε μαζί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες.

Ο παρουσιαστής

jimmykimmel_329241220_3274770652740094_6550882277967023686_n.jpg

Ο Τζίμι Κίμελ θα παρουσιάσει φέτος, για τρίτη φορά στην καριέρα του, τα βραβεία Oscar. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2018 που είχε φέρει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία τον ίδιο ρόλο ως παρουσιαστής. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που είχαν παρουσιαστεί τα Όσκαρ από έναν μόνο παρουσιαστή. Για αρκετά χρόνια η βραδιά είχε μείνει «ορφανή» από παρουσιαστή μετά την απόφασή της αποχής του Κίμελ. Πέρσι, οι Regina Hall, Amy Schumer και Wanda Sykes είχαν παρουσιάσει μαζί βραβεία Oscar όμως φέτος η παρουσίαση θα γίνει από ένα και μόνο πρόσωπο, τον Τζίμι Κίμελ.

Σε ποιον θα πάει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας;

https://www.instagram.com/p/Co-oF-ojMaA

Φέτος, 10 ταινίες διαγωνίζονται για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας Και φυσικά η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και αυτή που ενδιαφέρει περισσότερο "All Quiet on the Western Front" - Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο "Avatar: The Way of Water" "The Banshees of Inisherin" - Τα Πνεύματα του Ινισέριν "Elvis" - Έλβις"Everything Everywhere All at Once" - Τα Πάντα Όλα"The Fabelmans""Tár" "Top Gun: Maverick" "Triangle of Sadness" - Το Τρίγωνο της Θλίψης "Women Talking" - Γυναικείες Κουβέντες

Οι αλλαγές

theacademy_329191299_6274509285901159_4840461636005619269_n.jpg

Η Ακαδημία Κινηματογράφου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τους παρουσιαστές της κάθε κατηγορίας. Έχει ανακοινώσει όμως ότι οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες θα εμφανιστούν ζωντανά στην εκπομπή. Πέρυσι, ορισμένες κατηγορίες είχαν μαγνητοσκοπηθεί σε ένα pre-show, κάτι που είχε προκαλέσει σάλο στα μέλη της ακαδημίας. Τα υποψήφια για Όσκαρ τραγούδια συνήθως παρουσιάζονται live στο stage, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Οι φετινές υποψηφιότητες περιλαμβάνουν το "Lift Me Up" της Rihanna από το "Black Panther: Wakanda Forever", το "Hold My Hand" της Lady Gaga από το "Top Gun: Maverick" και το "Naatu Naatu" της Kala Bhairava, από το "RRR."

Ποια είναι τα φαβορί;

https://www.instagram.com/p/Co29k1fjO1a

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας των Daniel Kwan και Daniel Scheinert "Everything Everywhere All at Once" κατεβαίνει στα Όσκαρ με 11 υποψηφιότητες. Το πλησιάζει όμως σε υποψηφιότητες η σκοτεινή κωμωδία που ξεπέφτουν οι Ιρλανδοί φίλοι "The Banshees of Inisherin", με εννέα. Εννέα υποψηφιότητες όμως έχει και η ταινία του Netflix η οποία διαδραματίζεται κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το "All Quiet on the Western Front". Η Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All At Once") μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Cate Blanchett ("Tár") για το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου. Στην υποψηφιότητα Α' Ανδρικού ρόλου είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα, με τους Brendan Fraser ("The Whale"), Colin Farrell ("Banshees") και Austin Butler ("Elvis") να είναι οι επικρατέστεροι για τη συγκεκριμένη κούρσα. Στις δευτερεύουσες κατηγορίες, η Angela Bassett ("Black Panther: Wakanda Forever") και ο Ke Huy Quan ("Everything Everywhere All at Once") είναι τα φαβορί. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ("The Fabelmans") μπορεί να κερδίσει το τρίτο του Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, αν και οι Ντάνιελς θα μπορούσαν επίσης να φέρουν την ανατροπή.

Οι ανατροπές

https://www.instagram.com/p/Cn3dvFsIY0P

Πέρα από τις συνηθισμένες εκπλήξεις της βραδιάς των Όσκαρ που θα δούμε σχεδόν live, ο μεγαλύτερος ντόρος φέτος έχει γίνει γύρω από την απροσδόκητη υποψηφιότητα της Andrea Riseborough για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Ράιζμπορο προτάθηκε για το δράμα «To Leslie» και χρειάστηκε να εκτοπιστούν αρκετές σταρ πρώτου βεληνεκούς για χάρη της. Όταν δύο άλλες υποψήφιες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, η Danielle Deadwyler ("Till") και η Viola Davis ("Woman King") απορρίφθηκαν, ορισμένοι το είδαν ως αντανάκλαση της φυλετικής προκατάληψης που υπάρχει στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η ακαδημία ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με την υποψηφιότητα της Riseborough, αλλά δεν βρήκε κανένα λόγο να την ακυρώσει.

Τα περίεργα των φετινών Όσκαρ

Ο Τζον Γουίλιαμς ("The Fabelmans"), υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, είναι ο γηραιότερος υποψήφιος όλων των εποχών, αφού διανύει τα 90 του χρόνια. Μετά τις ιστορικές διαδοχικές νίκες καλύτερου σκηνοθέτη, της Chloé Zhao ("Nomadland") και της Jane Campion ("The Power of the Dog"), καμία γυναίκα δεν προτάθηκε φέτος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

theoscarsworld_277321370_1170589933767288_6039378582815676256_n.jfif

Επίσης, μην περιμένετε να δείτε τον Will Smith στα Όσκαρ σύντομα. Μετά τη σφαλιάρα του Chris Rock στην περσινή τελετή, ο Smith απαγορεύτηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου να παρακολουθήσει για 10 χρόνια τη λαμπερή βραδιά από κοντά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved