Όσκαρ 2023: Το φαβορί για το Χρυσό Αγαλματίδιο του Καλύτερου Ηθοποιού (Α’ Ανδρικού)
Hollywood

Όσκαρ 2023: Το φαβορί για το Χρυσό Αγαλματίδιο του Καλύτερου Ηθοποιού (Α’ Ανδρικού)

Όσκαρ 2023: Μπορεί ο Κόλιν Φάρελ και ο Όστιν Μπάτλερ να πρωταγωνιστούν σε ταινίες που διεκδικούν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά ο Μπρένταν Φρέιζερ φαίνεται να είναι από τους επικρατέστερους για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Το δράμα του Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωταγωνιστή έναν παχύσαρκο άνδρα που ελπίζει να επανασυνδεθεί με την κόρη του μπορεί να θεωρήθηκε ότι ήταν ικανότατο για να διεκδικήσει υποψηφιότητες στις κατηγορίες Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ, όμως τελικά άλλη υποψηφιότητα κατάφερε να κατακτήσει. Τόσο το "Banshees" όσο και το "The Whale" έκαναν πρεμιέρα διαγωνιστικά στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου ο Farrell υπερίσχυσε του Fraser κατακτώντας το βραβείο Volpi Cup. Η συγκλονιστική ερμηνεία του Farrell, ενός αξιαγάπητου ναρκομανή που δεν μπορεί να δεχτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή που κάνει στην επαρχία, είναι μια υπενθύμιση ότι είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς που δεν είχε προταθεί ποτέ στο παρελθόν για Όσκαρ.



Η Ακαδημία συνήθως δεν ενοχλείται με ηθοποιούς που επιλέγουν να «φορέσουν» πιο παχιά κοστούμια (ο Γκάρι Όλντμαν κέρδισε τον Α' Ανδρικό ρόλο το 2017 για να παίξει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στο "Darkest Hour"), αλλά η ταινία The Whale δεν χαρίζει στον θεατή το ίδιο επίπεδο ενσυναίσθησης για τον παχύσαρκο χαρακτήρα του Φρέιζερ όπως κάνει ο ίδιος ο ηθοποιός. Ο Fraser, γοητευτικός όσο ποτέ, με την ερμηνεία του και την απόδοση του ρόλου του θέτει ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση ενός ευαίσθητου θέματος που επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Θα δείξει όμως αν τελικά αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του ή όχι.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους ηθοποιούς, ο σταρ του "Elvis" Austin Butler είναι δυνατός αντίπαλος, αν και η προώθηση για την επιτυχημένη βιογραφική ταινία που έσπασε ταμεία το περασμένο καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σταματήσει καθώς το καστ και το συνεργείο θρηνούν για τον πρόσφατο ξαφνικό θάνατο της Lisa Marie Presley.


Στο μεταξύ, ο Βρετανός βετεράνος Μπιλ Νάι έλαβε τελικά την πρώτη του υποψηφιότητα μετά από δεκαετίες σπουδαίων ρόλων στον κινηματογράφο και το θέατρο. Η συγκινητική δουλειά του στο «Living» του Oliver Hermanus τού έδωσε τη δυνατότητα να τον δούμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από εκείνους που τον είχαμε θαυμάσει στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στο «Love Actually».

Τέλος, ο ανερχόμενος 26χρονος ηθοποιός Paul Mescal, αφού τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του στα BAFTA για την ερμηνεία του ως καταθλιπτικός πατέρας στο περίφημο «Aftersun» της Charlotte Wells, κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ. Επάξια.


Οι υποψήφιοι αναφέρονται παρακάτω με τη σειρά πιθανότητας να κερδίσουν:

Υποψήφιοι:
Κόλιν Φάρελ ("The Banshees of Inisherin")
Austin Butler ("Elvis")
Μπρένταν Φρέιζερ ("The Whale")
Bill Nighy ("Living")
Paul Mescal ("Aftersun")

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved