Όσκαρ 2023: Οι υποψήφιες για Α’ Γυναικείου Ρόλου – Οι εκπλήξεις, οι γκρίνιες και τα φαβορί!
Hollywood

Όσκαρ 2023: Οι υποψήφιες για Α’ Γυναικείου Ρόλου – Οι εκπλήξεις, οι γκρίνιες και τα φαβορί!

Όσκαρ 2023: Η Michelle Yeoh και η Cate Blanchett παραμένουν πολύ μπροστά στην κούρσα για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία υπήρξαν πολλές εντάσεις και διαφωνίες για τις γυναίκες που κατάφεραν τελικά να λάβουν υποψηφιότητα.

Δύο συμμετοχές έκπληξη σε ό,τι αφορά τα αγαλματίδια που αφορούν σε πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους είναι αυτές της Βρετανίδας σταρ του "To Leslie" Andrea Riseborough και της Κουβανής ηθοποιού της ταινίας "Blonde", Ana de Armas. Όσοι λάτρεψαν τις ερμηνείες των Riseborough και de Armas υποστηρίζουν ότι άξια είναι υποψήφιες και πως ο αποκλεισμός της Viola Davis και της Danielle Deadwyler από την κατηγορία δεν έχει καμία σχέση να κάνει με όσα επικαλούνται κάποιοι περί σκληρού ρατσισμού επειδή τυγχάνει οι δύο παραπάνω ηθοποιοί να είναι αφροαμερικάνες.

https://www.instagram.com/p/Co5ciLpDB79



Αν και τα Independent Spirit Awards ήταν τα πρώτα που πρότειναν τη Riseborough τον περασμένο Νοέμβριο για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου, η μεγάλη υποστήριξη ήρθε από διάσημες συναδέλφους της όπως η Gwyneth Paltrow και η Kate Winslet που έδειξαν την προτίμησή τους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πρωταγωνίστρια της ταινίας «To Leslie». Για κάποιους επίσης η Ντε Άρμας ήταν η πιο προβλέψιμη υποψήφια, καθώς είχε αναγνωριστεί η υποκριτική της δεινότητα στη συγκεκριμένη ταινία από τις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA και το SAG, κατακτώντας μάλιστα και την καρδιά του επίσης υποψήφιου για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού Κόλιν Φάρελ.
Πολλοί πιστεύουν ότι η πιο αδύναμη της κατηγορίας ήταν η Μισέλ Ουίλιαμς που δεν ήταν υποψήφια για βραβείο SAG («The Fabelmans»). Η πλέον πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ έχασε επίσης μια υποψηφιότητα για βραβείο στα BAFTA. Ωστόσο, το οικογενειακό δράμα που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ τα πήγε καλύτερα σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες των Όσκαρ από ό,τι σε άλλες απονομές βραβείων, ενώ μετά και τον αποκλεισμό της Βαιόλα Ντέιβις είναι μία καλή ευκαιρία για τη Ουίλιαμς να κερδίσει επιτέλους μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Everything-Everywhere-All-at-Once1.jpg



Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η φετινή κούρσα για το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου εξακολουθεί να κρίνεται μεταξύ της πρωταγωνίστριας του «Everything Everywhere All at Once» Michelle Yeoh και της πρωταγωνίστριας του «TÁR» Cate Blanchett. Το δίδυμο έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από τους κριτικούς κινηματογράφου ενώ και οι δύο έδωσαν ξεχώρισαν στις Χρυσές Σφαίρες. Ενώ η Μπλάνσετ έχει το προβάδισμα, είναι ιστορικά δύσκολο να κερδίσει το βραβείο παραπάνω από μία φορές, ακόμα κι αν πολλοί θεωρούν ότι ο ρόλος της ως η μαέστρος Λίντια Ταρ είναι η καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της μέχρι στιγμής. Εν τω μεταξύ, αυτή είναι η πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ για τη Yeoh και επίσης η πρώτη για Ασιάτισσα ηθοποιό.



Οι υποψήφιοι αναφέρονται παρακάτω με τη σειρά πιθανότητας για να κερδίσουν:


Κέιτ Μπλάνσετ ("TÁR")
Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All at Once")
Μισέλ Ουίλιαμς ("The Fabelmans")
Ana de Armas ("Blonde")
Andrea Riseborough ("To Leslie")

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved