Όσκαρ: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ δεν ήταν η πιο άβολη στιγμή στην ιστορία των βραβείων!
Hollywood

Όσκαρ: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ δεν ήταν η πιο άβολη στιγμή στην ιστορία των βραβείων!

Όσκαρ 2023: Φέτος διεξάγονται για 95η φορά τα βραβεία Oscar και μάλιστα στη σκιά μία σοκαριστικής -για πολλούς- σκηνής στην περυσινή απονομή όταν ο Will Smith σηκώθηκε από τη θέση του και μπροστά σε εκατομμύρια ζευγάρια μάτια τράβηξε ένα δυνατό χαστούκι στον παρουσιαστή της κατηγορίας πού επρόκειτο να βραβευτεί, τον Chris Rock.

Για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από πέρσι μέχρι φέτος έχουν γραφτεί απίστευτα πολλά δημοσιεύματα τα οποία φυσικά κατέληγαν όλα στην απόφαση της Ακαδημίας να απαγορεύσει στον Will Smith, που επέδειξε τέτοια συμπεριφορά, να παρακολουθήσει για τα επόμενα 10 χρόνια ζωντανά τη βραδιά απονομής.

O Jack Palance Ήταν 73 ετών όταν ανέβηκε τη σκηνή των βραβείων Όσκαρ για να παραλάβει το Όσκαρ Β ανδρικού ρόλου για την ταινία City Slickers. Ο διάσημος ηθοποιός θέλησε να μιλήσει γιατί δυσκολία που βίωναν τότε οι μεγάλοι σε ηλικία ηθοποιοί να αναλάβουν έναν ρόλο σε κάποια ταινία λέγοντας πως οι παραγωγοί προτιμούν τους νεότερους που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Αμέσως εγκατέλειψε το βήμα κι άρχισε να κάνει push ups αποδεικνύοντας εμπράκτως πως παρά τα χρόνια του, είχε και αυτός πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο George C. Scott έγινε ο πρώτος νικητής βραβείου Α ανδρικού ρόλου που αρνήθηκε το Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Patton» το 1971. Παρέμεινε στο σπίτι σπίτι στο κρεβάτι με τη γυναίκα του και άφησε τον παραγωγό Frank McCarthy να το πάρει.

Δύο χρόνια αργότερα, και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Μάρλον Μπράντο θα εμφανιζόταν για να παραλάβει το βραβείο του στην ίδια κατηγορία για το ρόλο του στην ταινία «The Godfather», εκείνος έστειλε την Ινδιάνα ακτιβίστρια Sacheen Littlefeather να παραλαβή το τρόπαιο αντί για εκείνον. Εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή για να διαμαρτυρηθεί για τη μεταχείριση των Ινδιάνων της Αμερικής στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και έδειξε την αμέριστη συμπαράσταση του στη συγκεκριμένη φυλή.

Ο ηθοποιός Ντέιβιντ Νίβεν βρισκόταν στη σκηνή των Όσκαρ το 1974 όταν ένας φωτογράφος ονόματι Ρόμπερτ Όπελ τον προσπέρασε τρέχοντας στη σκηνή φορώντας... απολύτως τίποτα. Ο David Νiven είπε αστραπιαία Ένα ιδιαίτερο εύστοχο αστείο εκείνη τη στιγμή που κάποιοι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το όλο σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο.

«Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, αυτό ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί», είπε από μικροφώνου ο βρετανός ηθοποιός Και συνέχισε: «Αλλά δεν είναι συναρπαστικό να πιστεύει κανείς ότι πιθανώς το μόνο γέλιο που θα προκαλέσει είναι να γδυθεί και να δείξει τα ελαττώματά του;»

Βρισκόμαστε στο 2003 και η Halle Berry ανακοινώνει το νικητή του Όσκαρ ανδρικού ρόλου, τον Άντριεν Μπρόντι για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Ο πιανίστας. Εκείνος φανερά συγκινημένος, σχεδόν σοκαρισμένος που έχει καταφέρει να κλέψει το βραβείο από σπουδαίους αντιπάλους, τρέχει στη σκηνή, αρπάζει την παρουσιάστρια ηθοποιό και της δίνει ένα καυτό φιλί στο στόμα. Εκείνη κάνει ώρα να συνέλθει αλλά δίνει στο μικρόφωνο στο νικητή για να ευχαριστήσει όλους όσοι τον πίστεψαν. Αργότερα σε δηλώσεις της η Χέιλ Μπέρι θα πει ότι όχι μόνο δεν ήταν σκηνοθετημένη η συγκεκριμένη σκηνή αλλά θύμωσε και λίγο για ότι είχε συμβεί.

Η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ έκανε ο Warren Beatty το 2017 όταν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τη Φαίη Ντάναγουεϊ για να ανακοινώσουν ποια ταινία κέρδισε το βραβείο. Ο διάσημος ηθοποιός ανακοίνωσε ότι νικήτρια ήταν η ταινία La La Land. Η παραγωγή, οι πρωταγωνιστές και πολλοί ακόμη συντελεστές της ταινίες ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να ευχαριστούν τις οικογένειές τους για την υποστήριξη που είχαν δεχτεί όλο αυτό το διάστημα που γυριζόταν η ταινία και για την τύχη τους να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Μόνο που ξαφνικά οι ομιλίες τους διακόπηκαν καθώς εγκαίρως διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος. Ο Warren Beatty είχε διαβάσει λάθος φάκελο μιας και η νικήτρια ταινία ήταν το Moonlight. Επικράτησε ένας μικρός πανικός, ο Warren Beatty χρειάστηκε να ζητήσει συγνώμη και το θέμα έληξε με τους συντελεστές της νικήτριας ταινίας να παραλαμβάνουν επί σκηνής τα αγαλματίδιά τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved