Όσκαρ 2023: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: And the Oscar goes to... «Τα πάντα όλα»
Hollywood

Όσκαρ 2023: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: And the Oscar goes to... «Τα πάντα όλα»

Όσκαρ 2023: Δέκα ταινίες ήταν φέτος υποψήφιες για το κορυφαίο όλων των αγαλματίδιων, το Oscar Καλύτερης ταινίας.

Όλες οι ταινίες ήταν η μία καλύτερη από τις άλλες. Οι υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν οι εξής για φέτος:

"All Quiet on the Western Front" - Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο

"Avatar: The Way of Water"

"The Banshees of Inisherin" - Τα Πνεύματα του Ινισέριν

"Elvis" - Έλβις

"Everything Everywhere All at Once" - Τα Πάντα Όλα

"The Fabelmans"

"Tár"

"Top Gun: Maverick"

"Triangle of Sadness" - Το Τρίγωνο της Θλίψης

"Women Talking" - Γυναικείες Κουβέντες

Τι λέγανε τα προγνωστικά;

Ποιες όμως από τις παραπάνω ήταν επικρατέστερες για να κατακτήσουν το πολυπόθητο αγαλματίδιο;

Το «Everything Everywhere All At Once» - Τα πάντα όλα, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, κέρδισε 11 υποψηφιότητες. Ακολούθησαν το "All Quiet on the Western Front", ένα έπος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και το "The Banshees of Inisherin", μια σκοτεινή κωμική ματιά στη φιλία που εκτυλίσσεται με φόντο τον ιρλανδικό εμφύλιο πόλεμο που και τα δύο «σκόραραν» εννέα υποψηφιότητες.

Και οι τρεις ταινίες διεκδικούσαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ στην ίδια κατηγορία κονταροχτυπήθηκαν και ταινίες που είχαν εμπορικά κάνει τεράστια επιτυχία. Ανάμεσά τους δύο ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς, το «Avatar: The Way of Water» και το "Top Gun: Maverick", μαζί με το "Elvis", μια μουσική βιογραφική ταινία που κατέκτησε το κοινό το περασμένο καλοκαίρι.

Την κατηγορία συμπλήρωσαν το ημι-αυτοβιογραφικό "The Fabelmans" του Steven Spielberg, η ταινία «Tár», ένα δράμα που περιστρέφεται γύρω από μία στρυφνή μαέστρο, το «Women Talking»- Γυναικείες Κουβέντες, που αναφέρεται στους κατοίκους μιας καταπιεστικής θρησκευτικής κοινότητας αλλά και το «Triangle of Sadness» - Το Τρίγωνο της Θλίψης, μια ιστορία που εκτυλίσσεται εν μέρει σε ένα mega-yacht.

Η ταινία «Triangle of Sadness», μια από τις πιο διχαστικές ταινίες της χρονιάς, εξασφάλισε υποψηφιότητες για το σενάριο και για τη σκηνοθεσία του Ruben Östlund, του Σουηδού σκηνοθέτη που λατρεύει τη σάτιρα.

Η ταινία «Everything Everywhere All At Once» - Τα πάντα όλα, που ήταν και το φαβορί, κατάφερε τελικά να κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved