Όσκαρ 2023: Όσα θα μας «ταρακουνήσουν» στη φετινή διοργάνωση
Hollywood

Όσκαρ 2023: Όσα θα μας «ταρακουνήσουν» στη φετινή διοργάνωση

Όσκαρ 2023: Μια πρώτη ματιά στις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ. Οι επικρατέστεροι και τα ρεκόρ!

Τα Όσκαρ πλησιάζουν και η 95η Τελετή Απονομής είναι γεγονός. Ξημερώματα, Δευτέρας 13 Μαρτίου, θα μάθουμε ποιοι θα κρατήσουν στο χέρι τους το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Η μεγαλύτερη γιορτή της 7ης τέχνης προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού και όχι μόνο αφού πρόκειται και για μια τεράστια οικονομική φιέστα. Η τελετή με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel θα μεταδοθεί ζωντανά από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες στις 12 Μαρτίου.

1675180787528-961541630-theatre-4304277_960_720.jpg

Λίγο, πριν τη μεγάλη βραδιά τα πρακτορεία στοιχημάτων έχουν πάρει φωτιά και αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για μια αξέχαστη χρονιά.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent τόλμησε μια πρώτη «μαντεψιά» ρίχνοντας κλεφτές ματιές στον ιστότοπο αναλύσεων και προγνωστικών στοιχημάτων ActionNetwork.com.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της φετινής διοργάνωσης είναι η βράβευση της Angela Bassett καθώς αν κερδίσει θα γίνει η πρώτη ηθοποιός του MCU που βραβεύεται με Όσκαρ. Να θυμίσουμε πως η Angela Basset έκλεψε τις εντυπώσεις στην ταινία «Black Panther: Wakanda Forever» έχοντας βαρύ φορτίο μετά τον θάνατο του Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν που υποδύθηκε τον «Μαύρο Πάνθηρα».

angela-bassett-courtney-b-vance-oscars.jpg

Ασταμάτητο είναι το «Everything Everywhere All at Once» που αφού σάρωσε στα PGA, DGA, WGA, στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG Awards και στις Χρυσές Σφαίρες έχει θέσει ψηλά τον πήχη των διακρίσεων. Φήμες λένε πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 6 νίκες τη βραδιά της Τελετής. Μάλιστα, η Michelle Yeoh -που έγινε ευρέως γνωστή από το Τίγρης και Δράκος (2000)- θα μπορούσε να γίνει η πρώτη Μαλαισιανή ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ.

Το ίδιο ισχύει και για το συμπρωταγωνιστή της Ke Huy Quan που θα γίνει ο πρώτος βιετναμέζικης καταγωγής ηθοποιός που θα κερδίσει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου μιλώντας μανδαρινικά και καντονέζικα κινεζικά.

Το ηλικιακό ρεκόρ του νεότερου βραβευμένου ηθοποιού ενδέχεται να σπάσει ο Paul Mescal για την ερμηνεία του στην ταινία «Aftersun». Ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι, μόλις, 27 ετών και διεκδικεί το Α’ Ανδρικού Ρόλου. Για τους λάτρεις των στατιστικών το ρεκόρ μέχρι στιγμής κατέχει ο Andrien Brody, που ήταν 29 ετών όταν κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «The Pianist» το 2003. Βέβαια, όσο ο Brendan Fraser του «Η Φάλαινα» και ο Austin Butler του «Elvis» μονοπωλούν το ενδιαφέρον της ακαδημίας τόσο πιο δύσκολο είναι.

brendan.jpg

Κι αν νομίζετε πως επιβραβεύεται μόνο η μικρή ηλικία κάνετε λάθος. Ο συνθέτης John Williams μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία βραβευμένος με Όσκαρ διαγωνιζόμενος. Ο 91χρονος μαέστρος έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες στον θεσμό Oscars, καθώς έσπασε το ρεκόρ που είχε θέσει ο ίδιος και πλέον μετράει 53 υποψηφιότητες από την Ακαδημία.

Τα ταμεία καλοδέχτηκαν τα σίκουελ των ταινιών «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» αφού το κοινό έσπευσε να τα τιμήσει από την πρώτη εβδομάδα προβολής τους. Εφ' όσον βραβευθεί μία από τις ταινίες θα γίνει το τρίτο σίκουελ που θα κατακτήσει Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τα φιλμ «The Godfather II» και «The Lord of the Rings: The Return of the King».

1678355805065-944581905-Top-gun-maverick-foto1.jpg

Ο Steven Spielberg έρχεται – ο Clint Eastwood φεύγει! Σκληρό αλλά πιθανό. Με την ταινία «The Fabelmans» ο 76χρονος Spielberg θα γίνει ο μεγαλύτερης ηλικίας σκηνοθέτης που θα νικήσει στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Ο Clint Eastwood ήταν 74 ετών όταν κέρδισε το ίδιο Όσκαρ για την ταινία του «Million Dollar Baby».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved