Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου: Το βραβείο κέρδισε ο Μπρένταν Φρέιζερ!
Hollywood

Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου: Το βραβείο κέρδισε ο Μπρένταν Φρέιζερ!

Όσκαρ 2023: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε φέτος η κατηγορία υποψηφίων για το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου!

Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι της κατηγορίας ήταν ένας και ένας! Κάποιους τους γνωρίζουμε από το παρελθόν σε άλλους ρόλους και κάποιους άλλους τους γνωρίσαμε τώρα για την υποκριτική τους δεινότητα.

Ας δούμε όμως αρχικά ποιοι ήταν υποψήφιοι:

Austin Butler (“Elvis”)

Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”)

Brendan Fraser (“The Whale”)

Paul Mescal (“Aftersun”)

Bill Nighy (“Living”)

Μέχρι και τελευταία στιγμή, ο Μπρένταν Φρέιζερ έδειχνε να είναι από τους επικρατέστερους για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το οποίο και κατέκτησε καθώς η ερμηνεία του ήταν καθηλωτική στην ταινία The Whale.

Το δράμα του Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωταγωνιστή έναν παχύσαρκο άνδρα που ελπίζει να επανασυνδεθεί με την κόρη του μπορεί να θεωρήθηκε ότι ήταν ικανότατο για να διεκδικήσει υποψηφιότητες στις κατηγορίες Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ, όμως τελικά άλλη υποψηφιότητα κατάφερε να κατακτήσει. Τόσο το "Banshees" όσο και το "The Whale" έκαναν πρεμιέρα διαγωνιστικά στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου ο Farrell υπερίσχυσε του Fraser κατακτώντας το βραβείο Volpi Cup.

Άξιος αντίπαλος του μεγάλου νικητή ήταν ο Κόλιν Φάρελ. Η συγκλονιστική ερμηνεία του, ως ενός αξιαγάπητου ναρκομανή που δεν μπορεί να δεχτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή που κάνει στην επαρχία, είναι μια υπενθύμιση ότι είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς που δεν είχε προταθεί ποτέ στο παρελθόν για Όσκαρ.

Ο σταρ του "Elvis" Austin Butler υπήρξε δυνατός αντίπαλος, αν και η προώθηση για την επιτυχημένη βιογραφική ταινία που έσπασε ταμεία το περασμένο καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σταματήσει καθώς το καστ και το συνεργείο θρηνούν για τον πρόσφατο ξαφνικό θάνατο της Lisa Marie Presley.

Όσο για τον Βρετανό βετεράνο Μπιλ Νάι που έλαβε τελικά την πρώτη του υποψηφιότητα μετά από δεκαετίες σπουδαίων ρόλων στον κινηματογράφο και το θέατρο, είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από εκείνους που τον είχαμε θαυμάσει στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στο «Love Actually».

Τελικά όμως το Όσκαρ πήγε στον Φρέιζερ ο οποίος έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής να διηγηθεί καθώς από σταρ των 80s, βρέθηκε στην αφάνεια λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε, όμως κατάφερε να επιστρέψει και μάλιστα να κατακτήσει και το χρυσό αγαλματίδιο στην 95η Απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο του, δεν σταμάτησε να κλαίει, δηλώνοντας ευγνώμων για την τιμή που του είχε κάνει η Ακαδημία...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved