Όσκαρ 2023: Κι όμως αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πάρει ποτέ χρυσό αγαλματίδιο!
Hollywood

Όσκαρ 2023: Κι όμως αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πάρει ποτέ χρυσό αγαλματίδιο!

Όσκαρ 2023: Σπουδαίες ηθοποιοί που έχουν περπατήσει στο κόκκινο χαλί αλλά δεν έχουν κρατήσει ποτέ στα χέρια τους το πολυπόθητο αγαλματάκι.

 

Είναι όμορφες, επιτυχημένες και όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση τους. Κι όμως το Χόλυγουντ τους αντιστέκεται. Κάθε χρόνο φτάνουν μέχρι την πηγή αλλά ο «Θείος Όσκαρ» δεν τους κάνει τη χάρη.

Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που ενώ οι ερμηνείες τους έχουν ξεχωρίσει δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κερδίσουν το Όσκαρ. Είναι ο ανταγωνισμός, θέμα τύχης ή μήπως η Ακαδημία έχει τους δικούς τους κανόνες;

Όπως και να έχει τις αγαπάμε και θέλουμε να τις βλέπουμε στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις πέντε καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς που δεν πήραν ποτέ Όσκαρ.

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Έχει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Τα φτερά της αγάπης» (The Wings of the Dove, 1997) και «Ο λόγος του βασιλιά» (The King's Speech, 2010) και επτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Σιγκούρνι Γουίβερ

Έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τρεις για BAFTA, κερδίζοντας δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, μία για βραβείο Tony, τρεις για Screen Actors Guild Award και εφτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες «Γορίλες στην Ομίχλη» και «Εργαζόμενο Κορίτσι».

Γκλεν Κλόουζ

Έχει λάβει συνολικά 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, 2 BAFTΑ και έχει βραβευτεί με 3 Τόνι, 3 Έμμυ, 3 Χρυσές Σφαίρες και 2 Screen Actors Guild Award.

a55eee7f-oscar-2023.jpg

Μισέλ Φάιφερ

Έχει βραβευτεί από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την εμφάνισή της στην ταινία «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1988), ενώ έλαβε Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στην ταινία «Σχέσεις Πάθους» (1989). Η τελευταία της εξασφάλισε και τον Ασημένιο Λέοντα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Επίσης, έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ και έχει λάβει το βραβείο Ελβίρα Νοτάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Έμιλι Μπλαντ

Έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας μία για την ερμηνεία της στην τηλεταινία «Gideon's Daughter» (2007) και μία υποψηφιότητα για BAFTA. Το 2009 έλαβε το BAFTA ως Καλλιτέχνης της Χρονιάς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved