Μπρένταν Φρέιζερ: Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που κατέκτησε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
Hollywood

Μπρένταν Φρέιζερ: Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που κατέκτησε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Για κάποιους ο 55χρονος ηθοποιός Μπρένταν Φρέιζερ ήταν το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και τα προγνωστικά δεν έπεσαν έξω. 

Ο Φρέιζερ υποδύθηκε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο έναν παχύσαρκο στην ταινία Whale ή στα ελληνικά «Φάλαινα».

brendan.jpg

Όπως ορίζει το σενάριο της ταινίας, ο ήρωάς του έχει βάλει στόχο της μίζερης ζωής του να έρθει κοντά με την κόρη του. Η ερμηνεία του από την πρώτη στιγμή έλαβε διθυραμβικά σχόλια και οι κριτικές ήταν πολύ θετικές για την υποκριτική του δεινότητα γι' αυτό και όλοι οι λάτρεις των βραβείων Όσκαρ, επεσήμαναν πως δικαίως πήρε το χρυσό αγαλματίδιο φέτος.

Είχε σκληρούς αντιπάλους: Τον Όστιν Μπάλτερ και τον Κόλιν Φάρελ όμως ο ρόλος του Φρέιζερ ως Τσάρλι στην ταινία «Whale» με τον οποίο χάρισε στο κοινό μια σπαρακτική ερμηνεία τού χάρισε ό,τι είχε ονειρευτεί, την απόλυτη αναγνώριση και την εκτίμηση όλων όσοι τον θυμούνταν μόνο από Β movies των προηγούμενων χρόνων καριέρας του.

«Εάν είστε σαν τον Τσάρλι που υποδύθηκα σε αυτή την ταινία, με όποιο τρόπο, παλεύετε με την παχυσαρκία ή νιώθετε πως είστε σε μια μαύρη θάλασσα, θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας και να προχωρήσετε στο φως, τα καλά πράγματα θα συμβούν. Σας ευχαριστώ» είπε ο ίδιος ο Μπρένταν Φρέιζερ σε ομιλία του σε πρόσφατη βραδιά απονομής των Critics choice, δηλώνοντας δυναμικό παρών μετά την απόφασή του να επιστρέψει και -αυτή τη φορά- να μείνει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι «ελαφρές» ταινίες και το σοκ

Σταθμός στη ζωή του υπήρξε η ταινία George of the Jungle, την οποία δεν λες και... blockbaster. Επρόκειτο για μία χλιαρή κωμωδία όπου ο Φρέιζερ έπρεπε για τον ρόλο του να είναι με κοιλιακούς... φέτες και θελκτικός μιας και ειδικά στα νιάτα του ήταν πολύ γοητευτικός. Όπως παραδέχτηκε αργότερα σε συνεντεύξεις του βίωσε το πώς ένας άνθρωπος ευτελίζεται μόνο σε ένα σώμα κατάλληλο για σεξ. «Είδα στην ταινία τον εαυτό μου σαν ένα κρέας που περπάταγε, κι έτσι με έβλεπαν και οι άλλοι» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του στο GQ.

Να θυμίσουμε ότι ο διάσημος και βραβευμένος πλέον με όσκαρ ηθοποιός είχε γίνει γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως «Ρικ Ο' Κόνελ» στην τριλογία «Η Μούμια», το 1999. Υπήρξε ένας πολύ ωραίος άντρας όμως για πολλά χρόνια χάθηκε από το προσκήνιο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που τον είχαν οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Πέρασε ένα πολύ δύσκολο διάστημα εκείνη την εποχή. Το 2003 θέλησε να αποτραβηχτεί από την κινηματογραφική βιομηχανία λόγω μιας τραυματικής εμπειρίας που είχε και που τον καταρράκωσε ψυχολογικά. Τότε ο πρώην πρόεδρος της HFPA Φίλιπ Μπερκ, είχε καλέσει τον ηθοποιό σε ένα ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς για γεύμα. Όμως δεν είχε στο μυαλό του ένα επαγγελματικό δείπνο αφού ο 89χρονος σήμερα Φίλιπ Μπερκ τού επιτέθηκε σεξουαλικά. Ο Μπερκ παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να αρνείται κάθε κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά του, ο Μπρένταν Φρέιζερ παντρεύτηκε το 1998 την ηθοποιό Afton Smith με την οποία απέκτησε τρεις γιους. Χώρισαν το 2007 μετά από ένα πολύ δύσκολο και επώδυνο διαζύγιο. Από το 2018 ζει στη Νέα Υόρκη και είναι κοντά με τους τρεις γιους του, ένας από τους οποίους είναι αυτιστικός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved