Κε Χούι Κουάν: Η τραγική ιστορία ζωής του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού!
Hollywood

Κε Χούι Κουάν: Η τραγική ιστορία ζωής του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού!

Ο Κε Χούι Κουάν είναι ένας από εκείνους που βρέθηκαν δίπλα στον μεγάλο Χάρισον Φορντ και αμέσως μετά στην αφάνεια. Όταν άρχισε να εγκαταλείπει το όνειρο, ένα βραβείο Όσκαρ ήρθε στα χέρια του.

Είχε πάρει μέρος ως παιδί σε δύο από τις μεγαλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1980 και από τότε είδε την κατηφόρα να έρχεται!

«Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει σε εμένα. Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο», δήλωσε όταν πήρε το βραβείο στα χέρια του.

Η τραγική ιστορία της ζωής του που είχε happy end

Ο Κε Χούι Κουάν εγκατέλειψε ως πρόσφυγας το Βιετνάμ για το Χονγκ Κονγκ και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Πέρασε τυχαία από οντισιόν για να υποδυθεί τον Κινέζο πορτοφολά στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού» του 1984 και την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε ως «Data» στην ταινία «The Goonies».

Όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν είχε προτάσεις και βρέθηκε να εργάζεται ως συντονιστής κασκαντέρ και βοηθός σκηνοθέτη.

Στα 50 του σχεδόν, αποφάσισε να ξανακυνηγήσει το όνειρό του. Έλαβε ένα τηλεφώνημα για την ταινία «Τα Πάντα Όλα» και από εκεί ξεκίνησε μια δεύτερη ευκαιρία γι΄αυτόν.

Ο Κουάν ήταν 7 ετών όταν έφυγε από το Βιετνάμ με μια μικρή βάρκα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ με τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του και τα τρία του αδέρφια πήγαν στη Μαλαισία. Η οικογένεια επανενώθηκε όταν μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1979.

«Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια βάρκα. Πέρασα έναν χρόνο σε καταυλισμό προσφύγων, και με κάποιον τρόπο κατέληξα εδώ, στη μεγαλύτερη σκηνή του Hollywood! Ήμασταν πρόσφυγες. Κανείς δεν μας ήθελε! Μας κορόιδευαν όταν ήμασταν στο σχολείο. Μπορείτε να φανταστείτε τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ψυχική υγεία ενός παιδιού», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

1681143890603-7976173-oscars-(4).webp

Πώς άλλαξε ξαφνικά και πάλι η ζωή του το 2018

«Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις τη μετάβαση από παιδί-ηθοποιός σε ενήλικο ηθοποιό» δήλωσε στην Telegraph, και πρόσθεσε:

«Αλλά όταν είσαι Ασιάτης, τότε είναι εκατό φορές πιο δύσκολο. Αν έπαιρνες 100 σενάρια, είναι μεγάλη η πιθανότητα σε κανένα από αυτά να μην υπάρχει κάποιος ουσιαστικός χαρακτήρας που να παραπέμπει σε Ασιάτη. Πολλές φορές ήμασταν το επίκεντρο του αστείου. Στην ηλικία των 20, που υποτίθεται πως είναι τα χρυσά χρόνια, το μόνο που έκανα ήταν να περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο».


Όταν έλαβε το σενάριο για την ταινία «Τα Πάντα Όλα», μάλλον δεν περίμενε ότι θα τον οδηγούσε μέχρι τα Όσκαρ. Στην ταινία υποδύεται τον Waymond Wang, τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας ενός πλυντηρίου!

«Ήμουν 50 όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην υποκριτική. Χρειάστηκε θάρρος για να δώσω φωνή σε αυτό το όνειρο που είχα, ένα όνειρο από το οποίο έπρεπε να απομακρυνθώ, καθώς δεν πίστευα ότι θα έβρισκα τον δρόμο της επιστροφής», είπε ο ηθοποιός στους Los Angeles Times.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved