Η Ούμα Θέρμαν έχει γενέθλια σήμερα! Ωδή στις 5 πιο εκπληκτικές ερμηνείες της
Hollywood

Η Ούμα Θέρμαν έχει γενέθλια σήμερα! Ωδή στις 5 πιο εκπληκτικές ερμηνείες της

Η Uma Thurman γεννήθηκε σαν σήμερα στις στις 29 Απριλίου του 1970.

Εκτός από super star της Μεγάλης οθόνης είναι και πρώην μοντέλο που διέπρεψε στον χώρο της μόδας. Έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα της και την έχουμε απολαύσει σε διάφορα είδη ταινιών, από ρομαντικές κωμωδίες και δράματα μέχρι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης.

uma-thurman1-1.png

Μετά τις εμφανίσεις της στα εξώφυλλα της βρετανικής Vogue τον Δεκέμβριο του 1985 και τον Μάιο του 1986 , η Thurman πρωταγωνίστησε στο Dangerous Liaisons (1988). Έγινε διεθνής προβολή με την ερμηνεία της στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο το 1994, Pulp Fiction για την οποία μάλιστα ήταν υποψήφια για Όσκαρ , Βραβείο BAFTA , Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Screen Actors για την Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία. Συχνά χαιρετίστηκε ως η μούσα του Ταραντίνο και ενώθηκε ξανά με τον σκηνοθέτη για τις ανάγκες του πρωταγωνιστικού της ρόλους στο Kill Bill το 2003 - ταινία που της έφερε δύο επιπλέον υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Η πορεία της στον κινηματογράφο:
Οι ταινίες στις οποίες έχουμε απολαύσει την Uma Thurman είναι οι Henry & June (1990), The Truth About Cats & Dogs (1996), Batman & Robin (1997), Gattaca (1997), Les Misérables (1998), Paycheck (2003), The Producers (2005), My Super Ex-Girlfriend (2006), Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010), Lars von Trier 's Nymphomaniac (2013), [6] The House That Jack Built (2018) και Hollywood Stargirl (2022). Το 2011, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, και το 2017, ορίστηκε πρόεδρος των βραβείων "Un Certain Regard " . Η Θέρμαν έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στην ταινία The Parisian Woman (2017–2018).

H Uma Thurman, που σήμερα κλείνει τα 53 της χρόνια παραμένει σύμβολο λάμψη και είναι το παράδειγμα πως τα μοντέλα δεν έχουν ημερομηνία λήξης και δεν είναι καταδικασμένα να εξελιχθούν σε μέτριους ηθοποιούς. Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 29 Απριλίου του 1970, στην Βοστώνη και κατόρθωσε να τραβήξει τα βλέμματα παγκοσμίως από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφάσισε ότι θα ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος.

Οι 5 ερμηνείες της Uma Thurman που δεν θα ξεχάσουμε:

Henry & June

Aμερικανική βιογραφική δραματική ταινία του 1990 σε σκηνοθεσία Φίλιπ Κάουφμαν και με πρωταγωνιστές τους Φρεντ Γουόρντ, Uma Thurman και Μαρία ντε Μεντέιρος . Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Anaïs Nin που εκδόθηκε μετά θάνατον το 1986 και αφηγείται την ιστορία της σχέσης της Nin με τον Henry Miller και τη σύζυγό του, June.

Η ταινία ήταν υποψήφια για την καλύτερη φωτογραφία στα 63α Όσκαρ .

Pulp Fiction

Aμερικανική αστυνομική ταινία του 1994 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τους John Travolta , Samuel L. Jackson , Bruce Willis , Tim Roth , Ving Rhames και Uma Thurman. Η ταινία αφηγείται πολλές ιστορίες εγκλήματος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Gattaca

Αμερικανική ταινία θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας του 1997, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Andrew Niccol στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Πρωταγωνιστούν οι Ethan Hawke και Uma Thurman με τους Jude Law , Loren Dean , Ernest Borgnine , Gore Vidal και Alan Arkin να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους.

Kill Bill: Volume 1

Το Kill Bill: Volume 1 είναι μια αμερικανική ταινία πολεμικών τεχνών του 2003, σε σενάριο και σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο. Πρωταγωνιστεί η Uma Thurman, μια πρώην δολοφόνος που ορκίζεται εκδίκηση από τους πρώην συμπαίκτες της ( Lucy Liu , Michael Madsen , Daryl Hannah και Vivica A. Fox ) και τον αρχηγό τους, Bill (David Carradine), αφού την εγκατέλειψαν.

Nymphomaniac

Το Nymphomaniac είναι μια ερωτική ταινία τέχνης του 2013 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Lars von Trier. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Charlotte Gainsbourg , Stellan Skarsgård , Stacy Martin , Shia LaBeouf , Christian Slater , Jamie Bell , Uma Thurman , Jean-Marc Barr , Willem Dafoe , Connie Nielsen και Mia Goth στο ντεμπούτο της.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved