Έρχεται αέρας Hollywood στην Ύδρα και τις Σπέτσες
Hollywood

Έρχεται αέρας Hollywood στην Ύδρα και τις Σπέτσες

Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, τα πολιτιστικά μνημεία και η ιστορία της προσελκύουν κάθε χρόνο γνωστούς παραγωγούς, που επιλέγουν τη χώρα μας ως φόντο για αξέχαστες ταινίες.

Από τις αρχές της άνοιξης, δύο πολυσύχναστα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες και η Ύδρα, έχουν υποδεχτεί εκατοντάδες ξένους ηθοποιούς και τεχνικούς, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει γυρίσματα δύο μεγάλες παραγωγές. Η μία αφορά τη γαλλική ταινία με τίτλο «The child who measured the world» και η άλλη τη ζωή του Λέοναρντ Κοέν και τον έρωτά του με τη Μαριάν Ιλέν. Στην Ύδρα δεσπόζει το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν, ενώ η σειρά θα προβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, τη Νορβηγία και τον Καναδά, αλλά και στο Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες, με τις οποίες έχει ήδη έρθει σε συμφωνία η διεθνής εταιρεία διανομής Cineflix Right.

Γυρίσματα θα γίνουν επίσης τόσο στον Καναδά όσο και στη Νορβηγία. Η εταιρεία Buccaneer Media του Ηνωμένου Βασιλείου («Marcella», «Crime») και η Redpoint Productions του συγγραφέα Oystein Karlsen, με έδρα το Όσλο, είναι συμπαραγωγοί μαζί με την Connects Media στον Καναδά. Τον Κοέν θα υποδυθεί ο Alex Wolff, ο οποίος εμφανίστηκε δίπλα στον Nicholas Cage στην ταινία «Pig», ενώ τη Μαριάν Ιλέν θα υποδυθεί η νεαρή Νορβηγίδα Thea Sofie Loch Ness.

Ο δημιουργός της σειράς, Oystein Karlsen, είπε: «Αισθάνομαι ότι, όπως είναι ο κόσμος αυτή τη στιγμή, μια σειρά που γιορτάζει τη ζωή και την αγάπη, με έναν πυρήνα το να βρεις τον δρόμο σου στη ζωή, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Τι λέει ο Δήμαρχος Ύδρας

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε αυτή την ταινία στο κοσμοπολίτικο νησί μας. Ας μην ξεχνάμε πως στην Ύδρα γυρίστηκε η ταινία “Το παιδί και το δελφίνι” το 1957, που αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα», δηλώνει στο «Secret» ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκής, ο οποίος προσθέτει: «Βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα γυρίσματα. Έχουν κλείσει καταλύματα για περίπου 150 άτομα και, πέρα από την οικονομική διάσταση, καθώς τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, είναι και επένδυση για την ταυτότητα του νησιού που έχτισε η διεθνής κοινότητα της Ύδρας, όπως ο Κοέν και άλλες μεγάλες προσωπικότητες, που ήρθαν και εμπνεύστηκαν από το νησί και αποθεώθηκαν από το φιλότεχνο κοινό, σε παγκόσμια διάσταση πάντα».

Στη σειρά συμμετέχουν και ντόπιοι ως κομπάρσοι. «Συνεργάζονται και με ελληνικές εταιρείες παραγωγής και πολλοί ντόπιοι συμμετέχουν στα γυρίσματα ως κομπάρσοι. Αρκετοί από αυτούς θα παριστάνουν τους κατοίκους που εξασκούσαν τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Ύδρας τη δεκαετία του '60. Έχουν νοικιάσει μάλιστα στο κεντρικό σημείο του νησιού τρία μαγαζιά, τα οποία τα έχουν μεταμορφώσει σε παλιά μπακαλοταβέρνα. Είναι πανέμορφο το σκηνικό, με ρομαντισμό, που σε ταξιδεύει.

Γυρίσματα πραγματοποιούνται επίσης σε γειτονιές της Ύδρας, καθώς και σε ιδιωτικά σπίτια», τονίζει ο δήμαρχος.

Δοκιμαστικά

Στις Σπέτσες η «απόβαση» των ηθοποιών έγινε νωρίτερα για την ταινία «The child who measured the world», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Metin Arditi, ο οποίος το 2017 τιμήθηκε μετά βραβεία Prix Mediterranee και Prix du Meilleur Roman, σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Takis Candilis.

Όλο το καλοκαίρι σχεδόν οι Σπέτσες θα είναι το σημείο αναφοράς για τους Γάλλους συνεργάτες της ταινίας, ενώ, παράλληλα, γνωστά ξενοδοχεία θα τους υποδεχτούν, όπως και Έλληνες σεφ, με σκοπό να τους εντυπωσιάσουν με τη γαλλική κουζίνα. Ήδη πολλοί νέοι ηθοποιοί έχουν ταξιδέψει στο νησί για ένα δοκιμαστικό, αφού δύο μήνες πριν η εταιρεία παραγωγής μέσω Ελληνίδας μάνατζερ αναζήτησε βοηθητικούς ηθοποιούς για να συμμετάσχουν στην ταινία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβουν μέρος και γνωστοί Έλληνες, τα ονόματα των οποίων ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους και το σενάριο.

Όσο για την υπόθεση της ταινίας, ο Alexandre Varda, Γάλλος ελληνικής καταγωγής, πετυχημένος αρχιτέκτονας στο Παρίσι, φτάνει σε ένα μικρό ελληνικό νησί για να παραλάβει τη σορό της κόρης του, με την οποία είχε χάσει επαφή εδώ και χρόνια. Εκεί διαπιστώνει την ύπαρξη του 9χρονου εγγονού του, Γιάννη, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και τον προσέχει το Μαράκι, επιστήθια φίλη της κόρης του και καπετάνισσα θαλάσσιου ταξί.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved