Η «επιστροφή» του Τζορτζ Μάικλ (ή… Γιώργου Παναγιώτου) με τους Wham!
Hollywood

Η «επιστροφή» του Τζορτζ Μάικλ (ή… Γιώργου Παναγιώτου) με τους Wham!

Η ιστορία του... Γιώργου Παναγιώτου και του Αντριου Ρίτζλεϊ, του θρυλικού nonντουέτου από τη Βρετανία, αναβιώνει στο ντοκιμαντέρ του Netflix

«Όταν ο Τζορτζ Μάικλ έγινε ποπ σταρ πρώτης γραμμής, ένιωσα πολύ υπερήφανος. Ζήλευα τη φωνή του και την ικανότητά του να γράφει επιτυχίες αλλά ήταν καλώς εννοούμενη ζήλια. Σεβόμουν πάρα πολύ το ταλέντο του. Ήταν ο κολλητός μου φίλος, ήξερα πολύ καλά τις δυνατότητές του και ήταν υπέροχο που έβλεπα να αναγνωρίζονται» λέει ο Αντριου Ρίτζλεϊ, το έτερον ήμισυ του Τζορτζ Μάικλ στους Wham!

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την εποχή που το βρετανικό ντουέτο χτύπαγε κορυφή σε Αγγλία και ΗΠΑ, οι Wham! επανήλθαν στην επικαιρότητα με ένα πολύ επιτυχημένο ντοκιμαντέρ στο Netflix, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν ξανά όλα τα σινγκλ τους με αφορμή αυτή την επέτειο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δούμε να αξιοποιούνται με κάποιο τρόπο τα 51 τετράδια που κρατούσε υπομονετικά η μητέρα του Αντριου Ρίτζλεϊ με κάθε δημοσίευμα ή αναμνηστικό του ντουέτου που έπεφτε στα χέρια της την εποχή που οι δυο τους κατακτούσαν τον κόσμο. Ο Αντριου Ρίτζλεϊ ήταν ο μόνος στην τάξη του όταν ήταν 12 ετών, που σήκωσε το χέρι του όταν ο δάσκαλος ρώτησε τους μαθητές ποιος θα αναλάμβανε υπό την προστασία του τον νέο συμμαθητή τους, Γιώργο Παναγιώτου.

netflixuk_355070168_274721405111419_5411869007005069278_n.jpg

«Τα βρήκαμε αμέσως», λέει ο Ρίτζλεϊ θεωρώντας ότι αυτό που αρχικά τους έφερε κοντά ήταν το γεγονός πως και οι δύο προέρχονταν από οικογένειες μεταναστών. Ο Ρίτζλεϊ είχε καταγωγή από την Αίγυπτο και ο Τζορτζ Μάικλ από την Κύπρο.

«Η έλλειψη αυτοπεποίθησης που αρχικά είχε ο Τζορτζ προερχόταν πιστεύω από το γεγονός ότι ήταν ο Γιώργος Παναγιώτου στην Αγγλία της δεκαετίας του ‘70. Αυτό επηρέαζε πολύ τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό του», λέει ο Ρίτζλεϊ για τον φίλο και συνεργάτη του στη δεκαετία του ‘80. «Όμως ο Τζορτζ πάντα ήθελε να γράφει τραγούδια και να είναι καλλιτέχνης αλλά δεν του φαινόταν καθώς μεγάλωνε. Δεν είχε ακόμα τη βούληση να παραμερίσει τα πάντα για να αφιερωθεί στη μουσική», συμπληρώνει.

Πρώτο συμβόλαιο

Ύστερα από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες με διάφορα σχήματα, η πρώτη καθοριστική στιγμή των Wham! ήρθε τον Μάρτιο του 1982 όταν υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο. Αργότερα εκείνη τη χρονιά εμφανίσθηκαν στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Top of the pops» και αυτό τους έσωσε από το να μείνουν χωρίς δισκογραφική εταιρία καθώς μέχρι τότε τα δύο πρώτα σινγκλ τους είχαν πολύ μικρή απήχηση στο κοινό.

«Δεν είναι ότι ξαφνικά είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα. Όμως η προσοχή που μας έδειξαν από τότε, με έκανε να πιστέψω ότι είχαμε προχωρήσει σε άλλο επίπεδο», θυμάται ο Ρίτζλεϊ. Καθώς γέμιζαν όλο και πιο εύκολα τα κλαμπ που έπαιζαν, η κριτική από μερίδα του Τύπου γινόταν όλο και πιο σκληρή. Όμως «η γνώμη που πραγματικά μετρούσε ήταν εκείνων που αγόραζαν τους δίσκους μας. Ο μουσικός Τύπος είχε πάρει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του κι εμείς δεν επιζητούσαμε την κριτική αποδοχή με τα τραγούδια μας. Ο Τζορτζ βέβαια το έβλεπε λίγο διαφορετικά γιατί εκείνος έγραφε τα τραγούδια, ενώ η ποιότητα της φωνής του ήταν κάτι που αναγνωρίστηκε αργότερα», τονίζει ο Ρίτζλεϊ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved