Τζον Τραβόλτα: Έτσι κατάφερε να σωθεί από βέβαιο θάνατο σε αεροπορική -παρ' ολίγον- τραγωδία
Hollywood

Τζον Τραβόλτα: Έτσι κατάφερε να σωθεί από βέβαιο θάνατο σε αεροπορική -παρ' ολίγον- τραγωδία

Η τελευταία δουλειά του Τζον Τραβόλτα στην ταινία «The Shepherd» του θύμισε μια παρ’ ολίγον μοιραία εμπειρία που είχε, όταν οδηγούσε ένα αεροπλάνο με ολόκληρη την οικογένειά του ως επιβάτες.

Ο 69χρονος ηθοποιός θυμήθηκε τη στιγμή, ενώ προωθούσε την τελευταία του ταινία μικρού μήκους σε μια προβολή στο Λονδίνο. Το έργο, βασισμένο στη νουβέλα του 1975 του Φρέντερικ Φόρσιθ, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού πιλότου της Βασιλικής Αεροπορίας (Μπεν Ράντκλιφ) που προσπαθεί να προσγειωθεί με ασφάλεια μετά από μια ηλεκτρική βλάβη στον αέρα και χρειάζεται τη βοήθεια ενός άλλου πιλότου (Τραβόλτα). «Το πεπρωμένο του έργου είναι ότι στην πραγματικότητα βίωσα μια ολική ηλεκτρική βλάβη, όχι σε ένα Vampire [τύπος μαχητικού αεροπλάνου], αλλά σε ένα εταιρικό τζετ, πάνω από την Ουάσινγκτον, πριν ανακαλύψω το βιβλίο», δήλωσε ο ηθοποιός, σύμφωνα με το BBC.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, όταν διάβασα το βιβλίο, είχε μεγαλύτερη απήχηση λόγω αυτής της εμπειρίας που είχα βιώσει προσωπικά». Το 1995, ο ηθοποιός που έχει δίπλωμα πιλότου αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «New Yorker» ότι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο «Ronald Reagan Washington National Airport» με την οικογένειά του το 1992. «Είχα δύο κινητήρες τζετ, αλλά δεν είχα όργανα, ούτε ηλεκτρικό, τίποτα», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό τον δίδαξε «πώς είναι να πιστεύεις απόλυτα ότι πρόκειται να πεθάνεις».

«Νόμιζα ότι είχε τελειώσει», συνέχισε. «Ακριβώς όπως αυτό το αγόρι, που απεικονίζεται τόσο όμορφα [από τον Ράντκλιφ]. Έπιασε αυτή την απελπισία όταν νομίζει ότι πραγματικά πρόκειται να πεθάνεις. Είχα την οικογένειά μου στο πλευρό μου και είπα: “Αυτό είναι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πεθάνω σε αυτό το αεροπλάνο’’». Ο Τραβόλτα ήξερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο μόλις είδε το μνημείο της Ουάσινγκτον στον αέρα.

Και ανέφερε: «Έκανα μια προσγείωση ακριβώς όπως κάνει [ο χαρακτήρας του Φρέντι] στην ταινία. Διαβάζω λοιπόν αυτό το βιβλίο και λέω: “Το έχω ζήσει αυτό”». Ο Τραβόλτα βρισκόταν κατά πάσα πιθανότητα στο αεροσκάφος με τη σύζυγό του, Κέλι Πρέστον και τον γιο του, Τζετ, εκείνη τη στιγμή. Η ηθοποιός πέθανε το 2020 μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο του μαστού σε ηλικία 57 ετών. Ο Τζετ, ο οποίος γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1992, πέθανε σε ηλικία 16 ετών ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, όταν υπέστη κρίση. Ο Τραβόλτα έχει αποκτήσει επίσης με την Πρέστον την Έλλα Μπλε, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2000, και τον Μπέντζαμιν, που γεννήθηκε το 2010.

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved