Κόλιν Μπέρτζες: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο πρώτος ντράμερ των AC/DC
Hollywood

Κόλιν Μπέρτζες: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο πρώτος ντράμερ των AC/DC

Σε μία δυσάρεστη ανακοίνωση προέβη το θρυλικό συγκρότημα των AC/DC για τον θάνατο του πρώτου ντράμερ του, Κόλιν Μπέρτζες. 


«Είμαστε πολύ θλιμμένοι καθώς πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Κόλιν Μπέρτζες», ήταν το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις σελίδες του συγκροτήματος AC/DC στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς όμως να αναφέρεται η αιτία θανάτου του Μπέρτζες. «Ήταν ο πρώτος ντράμερ μας και ένας πολύ ευυπόληπτος μουσικός. Ευχάριστες αναμνήσεις, ρόκαρε εν ειρήνη Κόλιν» κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο Κόλιν Μπέρτζες ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, το οποίο έγινε διάσημο με την επιτυχία «Highway to Hell» (1979), με τον πρώτο τραγουδιστή των AC/DC Ντέιβ Έβανς, τον μπασίστα Λάρι Βαν Κριτ και τους κιθαρίστες Άνγκους Γιανγκ και Μάλκολμ Γιανγκ.

Το συγκρότημα AC/DC δημιουργήθηκε το 1973, αλλά ο Κόλιν Μπέρτζες αποχώρησε από αυτό μόλις έναν χρόνο αργότερα. Τη θέση του πήρε ο ντράμερ Φιλ Ραντ.

Ο Κόλιν Μπέρτζες ίδρυσε επίσης το συγκρότημα The Masters Apprentices, το οποίο κέρδισε μια θέση στο Hall of Fame της αυστραλιανής μουσικής βιομηχανίας το 1998.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved