Γιάννης Χρυσομάλλης - Yanni: Δείτε πώς είναι & τι κάνει σήμερα ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης
facebook
Hollywood

Γιάννης Χρυσομάλλης - Yanni: Δείτε πώς είναι & τι κάνει σήμερα ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης

Με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο, εμφανίσεις σε μερικούς από τους πιο μεγάλους συναυλιακούς χώρους παγκοσμίως και πολλή αγάπη από το κοινό του, ο Yanni συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Να χαρίζει ατέλειωτα μαγικά μουσικά ταξίδια... 

Οι νεότεροι ίσως να τον έχουν ακουστά. Οι παλιότεροι όμως, ειδικά εκείνοι που είναι λάτρεις της new age μουσικής που μεσουράνησε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και τις αρχές των '90s θα ήθελαν πολύ να μάθουν πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα ο Γιάννης Χρυσομάλλης, Yanni για τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο. Έτσι άλλωστε έγινε και διάσημος ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης που ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική από την Καλαμάτα όπου και γεννήθηκε.

Εκεί μεγάλωσε, ψαρεύοντας, κολυμπώντας και πηγαίνοντας σχολείο όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του σε επαρχιακή πόλη στα τέλη της δεκαετίας του '50. Μόνο που ο Χρυσομάλλης είχε και ένα τεράστιο ταλέντο στη σύνθεση. Αυτό ήξερε να κάνει από πολύ μικρός. Άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 6, όμως αρνήθηκε να πάει σε ωδείο για να μάθει από τους ειδικούς. Ως παιδί, άκουγε συνεχώς μουσική στο κεφάλι του και ήθελε να την αποτυπώνει μόνο στα πλήκτρα του χωρίς καμία βοήθεια ή καθοδήγηση. Δεν ήταν όμως η μουσική το μοναδικό του ταλέντο. Το 1969, στην ηλικία των 14, ο Γιάννης Χρυσομάλλης κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης στο Ελληνικό πρωτάθλημα κολύμβησης. Όμως αποφάσισε να ακολουθήσει τελικά το μονοπάτι της μουσικής, παρ' όλο που θα μπορούσε να είναι ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές της χώρας μας.

yanni4.jpg

Οι πρώτες νότες αποτυπώθηκαν σε τρία αριστουργήματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας με τραγούδια όπως τα "Santorini," "Nostalgia," και "Acroyali''. Είναι χαρακτηριστική η επιμονή του Γιάννη Χρυσομάλλη να δίνει στις συνθέσεις του ελληνικά ονόματα. «Στη δημιουργικότητα δεν υπάρχουν κανόνες. Είναι η πλήρης ελευθερία της σκέψης και του μυαλού και η σύνδεση με το φάσμα της γνώσης με το οποίο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι από την αρχή της ανθρωπότητας! Μην φοβάστε γι' αυτό, είναι εκεί, το βρήκα και εγώ και συνδέθηκα μέσα από τη μουσική» έχει πει ο ίδιος σε σπάνια συνέντευξή του ενώ σε κάποια άλλη είχε τονίσει:

«Υπάρχει μία καμπύλη εκμάθησης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Η δημιουργικότητα απαιτεί δέσμευση, αυτό που λένε ότι το να είσαι διάνοια απαιτεί 5% έμπνευση και 95% προσπάθεια είναι αλήθεια. Η πρόκληση είναι να φτάσεις στο σημείο όπου θα μπορείς να είσαι δημιουργικός. Και για να γίνει αυτό απαιτείται το εξής: πάθος, σκληρή δουλειά, πειθαρχεία, υπομονή, αφοσίωση και ανοιχτό μυαλό. Όπως είπα, πρόκειται για καμπύλη εκμάθησης».

Η σχέση με την Κριστλ της Δυναστείας

Το 1989 και ενώ ο Yanni βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα την ηθοποιό Λίντα Έβανς.

«Eρωτεύτηκα τη μουσική του. Νόμιζα ότι ήταν Iάπωνας. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το Yanni. Απλά νόμιζα ότι ήταν ένας Iάπωνας που έγραφε υπέροχη μουσική» είχε δηλώσει η Linda Evans για τον Yanni με τον οποίο έζησαν μαζί σχεδόν μία δεκαετία χωρίς ποτέ να παντρευτούν.

Η σχέση τους έληξε άδοξα το 1998 και ο καθένας τράβηξε τον δικό του δρόμο στην προσωπική του ζωή.

Ο Yanni συνεχίζει ακάθεκτος τις συνθέσεις, είναι άκρως δημιουργικός και φυσικά γυρίζει τον κόσμο ερμηνεύοντας με τα πλήκτρα του μοναδικά τραγούδια. Μάλιστα προσφάτως βρέθηκε στην Αίγυπτο για μία sold out εμφάνιση, έχοντας αποκτήσει σε κάθε γωνιά της Γης όλα αυτά τα χρόνια φανατικούς θαυμαστές. Δείτε παρακάτω πώς είναι σήμερα:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved