Ρίτσαρντ Γκιρ: Γιατί του είχε απαγορευτεί για 20 χρόνια η είσοδός του στα Όσκαρ;
Hollywood

Ρίτσαρντ Γκιρ: Γιατί του είχε απαγορευτεί για 20 χρόνια η είσοδός του στα Όσκαρ;

Εκτός θεσμού για 20 χρόνια είχε μείνει ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ αποκλείστηκε από τα Όσκαρ το 1993 για 20 χρόνια, αφού έφυγε από το σενάριο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας και επέκρινε την «τρομερή, φρικτή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Θιβέτ.

Παρευρέθηκε στην τελετή με την τότε σύζυγό του, το σούπερ μοντέλο, Σίντι Κρόφορντ και κατά την ομιλία του μίλησε και για τον αρχηγό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ντενγκ Σιαοπίνγκ.

gere-(2)-Antigrafh.jpg


Μετά από μια δεκαετία, η Ακαδημία αποφάσισε να απαλλάξει το αστέρι της Pretty Woman από την απαγόρευσή του και του επέτρεψε να παρευρεθεί το 2003 όταν το μιούζικαλ του Σικάγο στο οποίο πρωταγωνίστησε προτάθηκε για βραβεία.

gere-(1).jpg

Ξεκίνησε την υποκριτική τη δεκαετία του '70, παίζοντας ένα β' ρόλο στην ταινία Αναζητώντας τον Kύριο Γκούντμπαρ (Looking for Mr. Goodbar, 1977) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μέρες Ευτυχίας (Days of Heaven, 1978). Ήρθε στο προσκήνιο το 1980 με το ρόλο του στην ταινία Επάγγελμα: Ζιγκολό (American Gigolo) που τον καθίερωσε ως πρωταγωνιστή και σύμβολο του σεξ. Συνέχισε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας σε πολλές επιτυχημένες ταινίες όπως Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν (An Officer and a Gentleman, 1982), Pretty Woman (1990) και Σικάγο (Chicago, 2002) για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου καθώς και Screen Actors Guild Award συνολικής ερμηνείας από καστ

Δύσκολες ώρες για τον Ρίτσαρντ Γκιρ! Αγωνία για την υγεία του

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved