Ο Κλάους Μάινε των Scorpions σήμερα γιορτάζει τα 76α γενέθλιά του & συνεχίζει να λατρεύει την Ελλάδα
Hollywood

Ο Κλάους Μάινε των Scorpions σήμερα γιορτάζει τα 76α γενέθλιά του & συνεχίζει να λατρεύει την Ελλάδα

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας ροκ μουσικής σκηνής είναι αναμφισβήτητα ο Κλάους Μάινε, frontman των θρυλικών, πλέον, Scorpions οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα σχεδόν πάντα στις παγκόσμιες περιοδείες τους καθώς τη λατρεύουν!

Ο 76χρονος, πλέον, Κλάους αν και έγινε μέλος του συγκροτήματος από τη Γερμανία, πέντε χρόνια αφότου αυτό είχε ιδρυθεί (1965), θεωρείται η ψυχή των Scorpions και όχι άδικα αφού έχει χαρίσει στους φαν συγκλονιστικές ερμηνείες αλλά και τραγούδια που θα παραμένουν «ζωντανά» για πάντα.

IMG_3880.jpg

Ποιος είναι ο Κλάους Μάινε

Ο Μάινε πήγε στο δημοτικό σχολείο στην Langenhagen και στη συνέχεια σπούδασε διακοσμητής εσωτερικών χώρων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, και μετά την γερμανική στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού, καθώς ήθελε να βγάλει χρήματα με μια δουλειά που να του έδινε αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του που ήταν να γίνει τραγουδιστής και μουσικός. Το αντικείμενο των σπουδών του, άλλωστε, δεν του άρεσε καθόλου.

IMG_3902.jpg

Ήταν μόλις 9 χρονών όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή, σε μια τέντα μπροστά σε ένα κοινό πεντακοσίων ατόμων ερμηνεύοντας το τραγούδι Marina δύο φορές (με μουσική και ακαπέλα). Όταν όμως έγινε 15 και άκουσε ροκ εντ ρολ, ξετρελάθηκε. Τα ινδάλματά του εκείνη την εποχή ήταν ο Elvis Presley, οι The Beatles και οι The Rolling Stones. Δύο χρόνια μετά έγινε μέλος των Shamrocks του Αννόβερου, όπου τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα. Το 1968 το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Κλάους Μάινε παρουσιάστηκε στον γερμανικό στρατό εκτίοντας θητεία δεκαοκτώ μηνών. Στη συνέχεια εντάχθηκε, αποκλειστικά ως τραγουδιστής, στο χαννοβεριανό συγκρότημα Copernicus, στο οποίο ο Μίκαελ Σένκερ έπαιζε σόλο κιθάρα.

IMG_4001.jpg

Οι Scorpions το 2022 σε συναυλία τους στην Ελλάδα.

Μαζί, οι δύο τους μεταπήδησαν στους Scorpions το 1969 και έκτοτε ο Μάινε, μαζί με τον Ρούντολφ Σένκερ, αποτέλεσαν τους επικεφαλής των Scorpions. Έγραψε επίσης τους στίχους και συνέθεσε το πιο επιτυχημένο εμπορικά τραγούδι του συγκροτήματος: Wind of Change, το οποίο ήταν νούμερο ένα σε έντεκα ευρωπαϊκά charts το 1991.

Το τραγούδι αυτό ήταν επίσης το πιο επιτυχημένο single παγκοσμίως την ίδια χρονιά. Σύμφωνα με τον Μάινε, το τραγούδι αυτό δεν θα είχε γραφτεί ποτέ χωρίς την "τεράστια εμπειρία στο μεγάλο Moscow Music Peace Festival στη Μόσχα το 1989", όπου οι Scorpions τραγούδησαν τα τραγούδια τους μπροστά σε "100.000 ανθρώπους στο στάδιο κάτω από την ολυμπιακή φωτιά, με το ρωσικό κοινό", "και μάλιστα στα αγγλικά".

klausmeine_1388949754_626878436887791174_610110800.jpg

Mε τη σύζυγό του και τον γιο τους τη δεκαετία του '80.

Instagram

Ο Μάινε βρίσκεται συνήθως πίσω από τους στίχους του συγκροτήματος. Για την Bonnie Tyler έγραψε τους στίχους του τραγουδιού You're The One, το οποίο εμφανίστηκε στο άλμπουμ της Free Spirit το 1995 ο Ρούντολφ Σένκερ συνέθεσε το τραγούδι. Οι Scorpions κυκλοφόρησαν το τραγούδι ένα χρόνο αργότερα με τον τροποποιημένο τίτλο Are You The One? σε διαφορετική εκδοχή στο άλμπουμ τους Pure Instinct.

Όσο για την προσωπική του ζωή, ο Κλάους Μάινε δείχνει να είναι σταθερός αφού είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Γκάμπι από το 1977 και έχουν μαζί έναν γιο, τον Κριστιάν Μάινε. Η οικογένεια ζει από το 1982 στο Bissendorf, Wedemark.

Πληροφορίες: Wikipedia

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved