«Επώνυμες» απάτες με τη βοήθεια από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
Τα ονόματα των Κιάνου Ριβς και Κέβιν Κόστνερ ήρθαν να προστεθούν στα «δολώματα» που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να ξαφρίζουν αφελείς μέσω του διαδικτύου.
Με ψεύτικους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής και τη βοήθεια από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, οι δράστες υποδύονται τους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, προσεγγίζουν τα θύματά τους (κυρίως γυναίκες) και, αναπτύσσοντας «φιλικές» σχέσεις μαζί τους, αρχίζουν να τους αποσπούν χρήματα.

Το θέμα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Κόρον και η Φραν Ντρέσερ (η πρόεδρος του σωματείου των Αμερικανών ηθοποιών), έχουν ζητήσει από το Κογκρέσο νομοθεσία για να προστατέψει το κοινό από αυτά τα deep fakes της τεχνητής νοημοσύνης.
Πηγή Τηλέραμα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ