Hollywood

12ο Ετήσιο Ελληνικό φεστιβάλ ταινιών του Λος Άντζελες: Το κόκκινο χαλί, οι αστέρες και οι εκπλήξεις

Gossip-tv Team

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει το 12ο Ετήσιο Ελληνικό φεστιβάλ ταινιών του Λος Άντζελες που θα λάβει χώρα στο Egyptian Theatre στην καρδιά του Χόλιγουντ.

Το εξαήμερο φεστιβάλ γιορτάζει και θα αναδείξει τις καλύτερες από τις ταινίες Ελλήνων κινηματογραφιστών ανά τον κόσμο σε μία προσπάθεια να αναδείξει το Ελληνικό σινεμά και την κουλτούρα γεφυρώνοντας συγχρόνως το χάσμα ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και το Χόλιγουντ. Φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών σε ταινίες που έχουν πολύ διαφορετική θεματολογία μεταξύ τους, από το μεταναστευτεικό μέχρι την οικονομική κατάρρευση αλλά και ντοκιμαντέρ για την ομορφιά και την ιστορία της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα βραβευθούν ταινίες με τα βραβεία «Ορφέας», ανάμεσα στις οποίες θα είναι νέες παραγωγές και μικρού μήκους ταινίες όπως και ντοκιμαντέρ. Το θέμα των φετινών βραβείων «Ορφέας» είναι «Η Ακαδημία των Ελλήνων», με το οποίο θα αποτείεται φόρος τιμής στους Έλληνες καλλιτέχνες που κατέκτησαν βραβείο Όσκαρ από το 1935 μέχρι σήμερα.

Τη βραδιά που θα λάβει τέλος το φεστιβάλ, θα γίνουν και οι απονομές, ενώ θα ακολουθήσει και ένα καθαρά ελληνικό γλέντι κάτω από τα αστέρια του Χόλιγουντ. Ο George Chakiris ο οποίος είχε κατακτήσει το Όσκαρ Β’ αντρικού ρόλου για το θρυλικό West Side Story, θα τιμηθεί φέτος από την ηθοποιό Rita Moreno η οποία και θα παραδώσει το βραβείο.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:
4 Ιουνίου: Βραδιά έναρξης στο κόκκινο χαλί με προβολή της ταινίας 1968 του Τάσου Μπουλμέτη.

6 Ιουνίου: Βραδιά έναρξης στο κόκκινο χαλί στο Egyptian Theater με μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς την Ariana Savalas (κόρη του αξέχαστου Τέλη Σαβάλα)

7 Ιουνίου: Προβολή ταινιών

8 Ιουνίου: Προβολή ταινιών

9 Ιουνίου: Προβολή ταινιών και brunch των κινηματογραφιστών.

10 Ιουνίου: Φινάλε στο κόκκινο χαλί στο Egyptian Theater, απονομή βραβείων «Ορφέας» και σπέσιαλ εμφανίσεις με προβολή του «Perfect strangers» του Θοδωρή Αθερίδη.4

Δείτε παρακάτω το βίντεο-τρέιλερ για το φετινό Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved