Hollywood

Άρωμα Ελλάδας στα φετινά Όσκαρ! Ποιοι Έλληνες διεκδικούν χρυσό αγαλματίδιο;

Gossip-tv Team

Βραβεία Oscar 2021: Σχεδόν έναν μήνα πριν τη διεξαγωγή της μεγάλης βραδιάς των Όσκαρ, αυτής της μεγάλης γιορτής του κινηματογράφου, το Χόλιγουντ ζει στους ρυθμούς των χρυσών αγαλματιδίων. 

Προ ημερών ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ και αυτά έχουν και φέτος χρώμα και άρωμα ελληνικό.

Δύο καταξιωμένοι Έλληνες, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ και ο μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός διεκδικούν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, για την καλύτερη φωτογραφία και το καλύτερο μοντάζ, αντίστοιχα.

Κάτοικος Παρισιού, ο Γιώργος Λαμπρινός κατέκτησε και το βραβείο Σεζάν καλύτερου Μοντάζ για την ταινία "Μετά τον χωρισμό". Τώρα όμως ήρθε η ώρα για τη διεκδίκηση του Όσκαρ Μοντάζ για το φιλμ The Father όπου πρωταγωνιστούν ο Antony Hopkins και η Olivia Colman.

«Άνθρωποι με ταλέντο στην Ελλάδα υπάρχουν. Άνθρωποι, στην Ελλάδα που έχουν την ανάγκη να πουν ιστορίες, υπάρχουν.

Πρέπει και λίγο οι άνθρωποι, στην Ελλάδα να καταλάβουν ότι έχει σημασία να πηγαίνουν να βλέπουν ελληνικές ταινίες στο σινεμά και να δίνουν αυτή την υποστήριξη. Αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο ευθύνη των ανθρώπων του σινεμά παρά του κοινού να το καταφέρει αυτό το πράγμα.

Με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, ο Φαίδων Παπαμιχαήλ έχει κερδίσει το Όσκαρ φωτογραφίας για την ταινία "Η δίκη των επτά στο Σικάγο".

Ο Έλληνας κινηματογραφιστής ο οποίος μετακόμισε όταν ήταν έξι ετών στην Αμερική με τους γονείς του, δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα:

"Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, οι γονείς μου μένουν εκεί και το σπίτι μου είναι επίσης εκεί. Προφανώς θα μετακομίσω μόνιμα στο Λεωνίδιο κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι απίθανο να ζήσω το λυκόφως της ζωής μου στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι γιος του σκηνογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, ξαδέλφου, φίλου και συνεργάτη του Τζον Κασσαβέτη. Ο Φαίδων Junior γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Γερμανία, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου κι εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει ως φωτορεπόρτερ.

Το «κάλεσμα» του σινεμά και του Λος Αντζελες ήρθε με τη μορφή της συνεργασίας με τον Ρότζερ Κόρμαν, για τον οποίο δούλεψε ως διευθυντής φωτογραφίας σε επτά ταινίες μέσα σε δυο χρόνια!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved