Μπουράκ Χακί: «Υποσχέθηκα στον πατέρα μου να πάμε στην Κομοτηνή αυτό το καλοκαίρι»
Showbiz

Μπουράκ Χακί: «Υποσχέθηκα στον πατέρα μου να πάμε στην Κομοτηνή αυτό το καλοκαίρι»

Για τις ελληνικές του ρίζες μίλησε σε συνέντευξή του ο Μπουράκ Χακί.


- Ο πατέρας σας γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Αισθάνεστε ότι έχετε ρίζες ελληνικές;
Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και επέστρεψε όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών στην Κωνσταντινούπολη. Μιλάει ελληνικά. Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί πέντε έξι ετών και συναντιόταν με τους συγγενείς, μιλούσαν ελληνικά και έλεγαν συνέχεια «σιγά-σιγά». Υποσχέθηκα στον πατέρα μου αυτό το καλοκαίρι να τον πάρω και να τον πάω στην Κομοτηνή. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε ίδια νοοτροπία με τους Ελληνες. Τρώμε σχεδόν τα ίδια φαγητά, μουσακά, τζατζίκι... Στην Αθήνα σοκαρίστηκα λόγω του φαγητού αλλά και της γλώσσας. Η γλώσσα επίσης μοιάζει και οι άνθρωποι είναι θερμοί, με καλά αισθήματα.

- Τότε, ποιες είναι οι διαφορές μας;
Οι πολιτικοί είναι οι κακοί. Οι άνθρωποι στην Τουρκία και την Ελλάδα, οι άνθρωποι τονίζω, συμπαθούν ο ένας τον άλλον. Αυτό που βλέπω εγώ είναι δύο λαοί να αγαπιούνται πραγματικά μεταξύ τους. Οταν ήμουν στην Αυστραλία, πήγα σε έναν διαγωνισμό, όπου κέρδισε ο Νίκος Παπαδάκης. Ηταν πολύ καλό παιδί και γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Έτσι είναι, μιλάει το αίμα.

- Πώς εξηγείτε το πόσο εύκολα δέχονται στην Ελλάδα τις τουρκικές σειρές;
Γι’ αυτό σεβόμαστε ακόμη περισσότερο τους Ελληνες. Οι Ελληνες τηλεθεατές παρακολουθούν τις σειρές στην τουρκική γλώσσα. Είναι κάτι που όλοι οι Τούρκοι πρέπει να σεβαστούν. Πιστεύω ότι οι δύο λαοί θα έρθουν πιο κοντά λόγω αυτών των σειρών. Μέσω της Τέχνης. Γιατί όχι; Η Τουρκία είναι πιο κοντά στη νοοτροπία με τους Ελληνες. Οι δύο λαοί πρέπει να έρθουν πιο κοντά και μπορούν να κάνουν θαύματα μαζί. Τώρα με την κρίση στην Ελλάδα έχω στενοχωρηθεί πολύ. Τη νιώθω σαν δική μας. Εχω σπουδάσει οικονομικά και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Είδα ότι άλλαξε το υπουργικό συμβούλιο, τοποθετήθηκε νέος υπουργός Οικονομικών, προσπαθεί να εφαρμόσει τώρα κάποιες λύσεις, αλλά ο κόσμος νομίζω έχει βαρεθεί. Η διαφορά μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας είναι ότι εδώ ο κόσμος δεν μιλάει. Σου λένε ότι θα σου μειώσουν τον μισθό και λένε εντάξει. Ο τουρκικός λαός είναι έτσι. Επίσης, εδώ έχουμε πολλούς φόρους, που είναι δυσβάσταχτοι για τον λαό. Αλλά στην Τουρκία οι άνθρωποι δεν αντιδρούν.

- Τί σας αρέσει στην Ελλάδα;
Οι άνθρωποί της. Μου αρέσουν οι άνθρωποι, το φαγητό και τα νησιά της. Η ζωή στην Ελλάδα είναι ωραία. Τρώνε γύρω στις έντεκα το βράδυ και μετά πάνε στα κλαμπ.

- Θα έρθετε μόνο στην Κομοτηνή το καλοκαίρι;
"Οχι, θέλω να πάω και στη Θεσσαλονίκη και τη Σαντορίνη. Δεν έχω πάει ποτέ. Μου αρέσουν οι καταδύσεις. Κάνω καταδύσεις εδώ και πέντε έξι χρόνια, οπότε ελπίζω στη Σαντορίνη να μπορέσω να το κάνω" τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved