Τρίφωνο: «Πατάμε στην παράδοσή μας»
Showbiz

Τρίφωνο: «Πατάμε στην παράδοσή μας»

Τέσσερα μέλη αριθμεί πλέον το Τρίφωνο, καθώς μετά τη μόνιμη εγκατάσταση του Νίκου Κουρουπάκη στη Νέα Υόρκη, στο συγκρότημα προστέθηκε και ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος.

- Είστε ένα φωνητικό σχήμα που ασχολείται με την παράδοση ή τη σύγχρονη μουσική;
Δημήτρης: "Η σύγχρονη μουσική, θέλοντας ή μη, θα πατήσει πάνω στην παράδοση. Η παράδοση, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, είναι η βάση της πυραμίδας για να χτίσει ο οποιοσδήποτε πολιτισμός επάνω. Μία από τις πλευρές της πυραμίδας πιστεύεται ότι είναι η τέχνη. Μέσα σ' αυτήν περιέχεται και η μουσική. Ας μην αποκλείσουμε τον ήχο μας από τη σύγχρονη μουσική, κατ' εμέ είμαστε σύγχρονοι. Τα ηχοχρώματα που χρησιμοποιούμε στηρίζονται στους ήχους που έχουμε μάθει στην Ελλάδα να ακούμε είτε ζούμε στη Θράκη είτε στην Ηπειρο, είτε στην Κρήτη. Για εμένα είναι σαν να βάζουμε ένα παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε."

- Στο Τρίφωνο προστέθηκε και ένα νέο μέλος. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Γιώργος: "Με την Ερωφίλη γνωριζόμαστε δεκατρία χρόνια, είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν και υπήρχε αλληλοεκτίμηση. Τον Ιανουάριο που ο Νίκος Κουρουπάκης αποφάσισε να ζει αρκετό διάστημα στη Νέα Υόρκη, δημιουργήθηκε η ανάγκη το Τρίφωνο να συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα και έτσι είχα την πρόταση ναα συμπράξω. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο, επειδή έχω συνηθίσει σόλο καριέρα και δεν ήξερα αυτό το αντικείμενο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκεσαι με άλλους δύο στη σκηνή. Με βοήθησε πολύ και ο Δημήτρης, επειδή παίζει πολλά όργανα, να εγκλιματιστώ στην «τριπλέτα» ως προς τις φωνές που θα κάναμε, γιατί πρέπει να κολλήσουν τα ηχοχρώματα, οι τόνοι" δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved