H αρχιτέκτονας των επωνύμων
Showbiz

H αρχιτέκτονας των επωνύμων

Η αρχιτέκτων Έφη Σκλαβενίτη γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται πάνω από είκοσι χρόνια με μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, ξενοδοχείων, συγκροτημάτων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Σε συνεργασία με τον Σπύρο Σκλαβενίτη, πολιτικό μηχανικό, ίδρυσε κατασκευαστική εταιρεία. Διαθέτει πείρα και τεχνογνωσία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που μπορεί να απαιτήσει και η πλέον εξειδικευμένη κατασκευή. Ο δυναμικός σχεδιασμός, η χρήση πρωτότυπων και καινοτόμων μεθόδων και υλικών, ενεργειακά πιο αποδοτικών και φιλικών στο περιβάλλον, προσαρμοσμένων στις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές και απαιτήσεις καθώς και η συνεχής παρακολούθηση των έργων είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των πελατών.

Κύριο μέλημα της ίδιας και των συνεργατών της, και κατ’ επέκταση της εταιρείας της, εκτός από τη μοναδικότητα των σχεδίων, είναι η προσοχή που δίνεται στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, καθώς και στην ποιότητα της κατασκευής. Ετσι δημιουργούνται χώροι λειτουργικοί, αισθητικά και τεχνικά άρτιοι με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου σε συνδυασμό με τον σεβασμό και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

- Όσοι γνωρίζουν εσάς και τη δουλειά σας, σας αποκαλούν «αρχιτέκτονα των επωνύμων». Πώς έχει προκύψει αυτό;
Έχω κατασκευάσει περισσότερες από εκατό μονοκατοικίες στα νότια και τα βόρεια προάστια, μεταξύ αυτών και κατοικίες κάποιων επωνύμων, όπως ο Μίλαν Τόμιτς, ο Γιάννης Γκούμας, ο Άγγελος Κορωνιός κ.ά. Όλους τους πελάτες τους αντιμετωπίζω φυσικά με τον ίδιο τρόπο, αλλά η αναγνωσιμότητα κάποιων από αυτούς προβάλλει το έργο μου περισσότερο.

- Μιλήστε μας για τα σπίτια που έχετε φτιάξει και πώς ήταν η συνεργασία σας με τους ιδιοκτήτες;
Έχω ασχοληθεί με ένα μεγάλο φάσμα μελετών και επιβλέψεων ιδιωτικών έργων στο σύνολό τους, από την άδεια μέχρι και την κατασκευή. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και ουσιαστική για τις απαιτήσεις των πελατών μου, με τους οποίους συζητάω πολύ πριν καταλήξω στον σχεδιασμό. Η συνεργασία μου μαζί τους είναι αρμονική και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν από το πρώτο ραντεβού είναι αυτή που με ωθεί να δημιουργήσω το καλύτερο αποτέλεσμα.

- Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πιο ωραίο σπίτι που έχετε κατασκευάσει;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία από τις κατοικίες που έχω φτιάξει, γιατί η καθεμία είναι μοναδική. Κάθε φορά δοκιμάζω νέα υλικά, εφαρμόζω καινούργιες ιδέες, με αποτέλεσμα τα κτίρια μου να μην επαναλαμβάνονται. Η ποικιλία των σχεδίων αντικατοπτρίζει τις ιδιαιτερότητες και προσδοκίες κάθε πελάτη και του περιβάλλοντος.

- Ένα εντυπωσιακό σπίτι είναι απαραίτητα και ακριβό;
Το ακριβό δεν είναι αυτό που εξασφαλίζει το ωραίο αποτέλεσμα, η ικανότητα του αρχιτέκτονα είναι εκείνη η οποία δημιουργεί το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά ανεξαρτήτως του κόστους. Μεγάλοι αρχιτέκτονες παγκοσμίως, όπως οι Le Corbusier, Mies Van Der Rohe, Walter Gropius και Κωνσταντινίδης, έχουν εντυπωσιάσει με κατασκευές τους, χωρίς να χρησιμοποιούν ακριβά υλικά.

- Ποιο είναι το ιδανικό σπίτι για την Ελλάδα;
Ιδανικό σπίτι είναι αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών, αυτό που εντάσσεται ομαλά στο φυσικό περιβάλλον και αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved