Γιώργος Πάντζας: «Καμία δεν αντικατέστησε τη Βουγιουκλάκη»
Showbiz

Γιώργος Πάντζας: «Καμία δεν αντικατέστησε τη Βουγιουκλάκη»

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Πάντζας.


- Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ποιες ήταν οι εμπειρίες σας;
Δούλεψα με την Αλίκη τρία χρόνια. Το 1961 - 1962 πήγαμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το 1962 - 1963 στο Θέατρο Κοτοπούλη ανεβάσαμε το έργο «Καίσαρας και Κλεοπάτρα» και μετά κάναμε το «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Την τρίτη χρονιά ανεβάσαμε το «Κυριακή στη Νέα Υόρκη» στο Θέατρο Διονύσια. Η Αλίκη είχε ένα φωτοστέφανο. Ο ηθοποιός, όταν βγαίνει πάνω στη σκηνή, γυαλίζει. Άλλος πολύ, άλλος λίγο. Αυτό είναι κάτι απροσδιόριστο, κάτι μαγικό. Η Αλίκη εξέπεμπε φως. Είχε ερωτική σχέση με τον φακό. Έπαιζε μπροστά του. Του έκανε τσαλίμια. Τον προκαλούσε. Και ο φακός… ξετρελαινόταν. Ο φακός και η Αλίκη ήταν ζευγάρι!

- Πολλά από τα κινηματογραφικά της δεν ήταν αφελή;
Από ένα σημείο και μετά, το έκανε μανιέρα. Εγινε μπριλάντε ενζενί. Απέκτησε μια συγκεκριμένη ειδικότητα, όπως οι γιατροί… Προσωπικά πάντως της οφείλω πολλά.

- Θυμηθείτε ένα περιστατικό…
Το 1961 κάναμε την ταινία «Η Λίζα και η άλλη». Κάποια στιγμή, τσακωθήκαμε, τρόπος του λέγειν, γιατί προτίμησε να βάλει τον Παπαμιχαήλ να παίξει τον ρόλο που έπαιζα εγώ στο θέατρο «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Και συνέβη το παράδοξο: εγώ να παίζω τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο θέατρο και ο φίλος μου ο Παπαμιχαήλ να παίζει τον ρόλο μου στον κινηματογράφο! Ε, τότε θύμωσα. Οπότε, την άλλη χρονιά πήγα κι εγώ με την Τζένη Καρέζη και παίξαμε το «Μαίρη Μαίρη». Τότε θύμωσε η Αλίκη και… ξεθύμωσα εγώ. Αυτά βεβαίως τα θυμόμαστε κατόπιν και τα… νοσταλγούσαμε.

- Σήμερα υπάρχει η σύγχρονη Αλίκη;
Καμία δεν μπόρεσε να την αντικαταστήσει. Δεν βρέθηκε ακόμη ούτε η διάδοχος της Βουγιουκλάκη ούτε της Καρέζη.
Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved