Η τελευταία παραγγελία του Νίκου Γιγουρτάκη
Showbiz

Η τελευταία παραγγελία του Νίκου Γιγουρτάκη

Πέντε μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο Νικόλας Γιγουρτάκης είχε ζητήσει από τον άνθρωπο που «ζωγράφισε» στο σώμα του όλα τα τατουάζ Δημήτρη Κάρπη, έναν πίνακα που θα απεικόνιζε τον ίδιο την ώρα που σχεδίαζε επάνω στο κορμί του τα διάφορα σχέδια.

Δυστυχώς, ο Νικόλας έφυγε πριν προλάβει να τον δει. Σήμερα, ο πίνακας είναι κρεμασμένος και θυμίζει σε όλους όσοι επισκέπτονται τον χώρο πως ο Νίκος μπορεί να πέθανε, ωστόσο θα είναι για πάντα ανάμεσά τους.
Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Μόσχας, ο Δημήτρης Κάρπης είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε στο σώμα του Νίκου κάθε τατουάζ που του ζητούσε και απέδωσε με ειδική τεχνοτροπία το αγγελικό πρόσωπο του φίλου του επάνω σε ένα τεράστιο κομμάτι ξύλο. Η μορφή του μοιάζει τόσο αληθινή, που νομίζεις πως θέλει να σου μιλήσει. Όσοι ξέρανε τον Νίκο και αντικρίζουν τον πίνακα διαπερνούνται από ρίγη συγκίνησης. «Μας τον είχε ζητήσει τον περασμένο Αύγουστο. Ήθελε επάνω στον πίνακα να υπάρχουν όλα του τα τατουάζ. Δεν μας είπε ποτέ πώς του ήρθε η ιδέα» λέει στην Espresso ο Κωνσταντίνος, υπεύθυνος στο στούντιο και στενός φίλος του αείμνηστου. «Ο Νίκος ήταν μοναδικός. Ηταν περσόνα. Τα τατουάζ έγραφαν τόσο καλά επάνω του, που κάποιες φορές δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Να φανταστείτε πως τώρα μας ζητάνε από όλη την Ελλάδα τα σχέδια που είχε κάνει ο Νίκος» λέει ο Κωνσταντίνος και αποκαλύπτει το τελευταίο τατουάζ που είχε κάνει ο Έλληνας Μπέκαμ: «Είχε κάνει αστέρια επάνω στο στήθος του. Πάντα ό,τι σχέδιο συμφωνούσαμε είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ίδιο. Δεν ξέρω γιατί ζήτησε αστέρια. Ίσως επειδή ήταν ένα αστέρι μόνος του». Κάθε φορά που ο Νίκος επισκεπτόταν το στούντιο με τα τατουάζ ακολουθούσε μια ιδιαίτερη διαδικασία. «Ερχόταν μόνος ή με τους δύο κολλητούς του, τον Τόνυ και τον Μελέτη, σε στιγμές που δεν είχε κόσμο. Αφού έκανε το τατουάζ, πηγαίναμε πάντα όλοι μαζί για φαγητό και συζητούσαμε διάφορα προσωπικά μας θέματα. Καμία σχέση με lifestyle. Τον Νίκο τον ξέραμε από τότε που ήταν ακόμη εικοσιπέντε χρόνων. Μας λείπει πολύ» λέει συγκινημένος.

Ο Νίκος Γιγουρτάκης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στο studio Karpis στο Κολωνάκι. «Μας έκανε ποδαρικό εδώ. Μερικές φορές νιώθουμε την αύρα του στο στούντιο» λέει ο Κωνσταντίνος και δείχνει τον πίνακα: «Είναι ζωγραφισμένο ξύλο με λάδι ειδικής τεχνοτροπίας που απεικονίζει το πρόσωπο του Νίκου, ενώ έκανε τατουάζ. Τα χέρια είναι του Δημήτρη, ενώ όλα τα σχέδια που βλέπετε επάνω του είναι τα τατουάζ που είχε ο Νίκος. Όταν πέθανε, ο πίνακας ήταν στο στάδιο που χρωματιζόταν. Ο Δημήτρης τον τελείωσε με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Όσον αφορά τα χρώματα που επιλέχθηκαν, είχαμε από την αρχή το ελεύθερο από τον Νίκο να διαλέξουμε ό,τι θέλαμε» σημειώνει ο Κωνσταντίνος. Οι πρώτοι άνθρωποι που αντίκρισαν τον πίνακα τελειωμένο ήταν ο πατέρας του Νικόλα, ο Τάκης Γιγουρτάκης, και ο αδελφός του Γιώργος. «Συγκινήθηκαν με το που τον αντίκρισαν. Μάλιστα, ο πατέρας του μας παρήγγειλε τον ίδιο για το σπίτι του, αφού ο πρωτότυπος θα μείνει κρεμασμένος στο στούντιο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved